Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Conservatorilor din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palatul Conservatorilor, cum ajung la Palatul Conservatorilor, program Palatul Conservatorilor, preturi Palatul Conservatorilor, poze Palatul Conservatorilor, localizare pe harta Palatul Conservatorilor si alte detalii Palatul Conservatorilor.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Palatul Conservatorilor se afla in Piata Capitoliului din Roma, la dreapta Palatului Senatorial si in fata Palazzo Nuovo. Palazzo dei Conservatori, Palazzo Nuovo si Tabularium alcatuiesc Muzeele Capitoline. Palatul Conservatorilor a fost sediul judiciar al orasului, a gazduit conservatorii, care impreuna cu senatorul, au administrat Roma antica.

Cladirea a fost construita de Nicolae V, la mijlocul anilor 1400. Cladirea, in forma sa initiala, a avut fatada cu un rand de arcade la parter si ferestre in cruce la etajul principal, precum si un rand de ferestre mici la mezanin. Michelangelo a reproiectat fatada cu coloane corintice gigant pe socluri inalte, flancate de coloane corintice mai mici in pridvorul de la parter. La aticul acoperisului a adaugat o balustrada.

Arhitectura interna a cladirii si structura incaperilor a fost modificata in mod diferit in decursul timpului. Numele de Museo del Palazzo dei Conservatori, cu extinderea de spatiu expozitional, a fost adoptat in anul 1876. Palazzo dei Conservatori gazduieste sculptura din secolul al 15-lea din colectia Capitolina. In pridvorul exterior de la parter, pe fatada care da in curte, s-au plasat sculpturi. Camerele de la primul etaj sunt decorate, de asemenea, cu sculpturi.

Renovarea a fost finalizata in anul 2005, atunci cand s-a creat o galerie acoperita cu sticla in care sunt expuse bronzurile de pe marele Capitoliu, s-au reamenajat salile Horti Romane si Colectia Castellani si s-a creat un spatiu expozitional pentru Templul lui Jupiter.

Spatii expozitionale:

  • parterul si curtea
  • scara
  • etalui I – Sala degli Orazi e Curiazi, Sala dei Capitani, Sala Hannibal, Capela, Sala de Tapiserii, Sala de triumfuri, Sala della Lupa, Sala delle Oche, Sala vulturilor, Colectia Castellani, Sala Horti Lamiani, Salile Horti Tauriani si Horti Vettiani, Salile Horti Mecena, Galeria, Exedra lui Marcus Aurelius, Templul lui Jupiter
  • la etajul II se afla Pinacoteca Capitolina

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Conservatorilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Cine ajunge pe colina Capitoliului sigur va intra in acest palat pentru a vizita Templul lui Jupiter si celelalte spatii expozitionale.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.