Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Dogilor din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Palatul Dogilor, cum ajung la Palatul Dogilor, program Palatul Dogilor, preturi Palatul Dogilor, poze Palatul Dogilor, localizare pe harta Palatul Dogilor si alte detalii Palatul Dogilor.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: Piazzetta San Marco 52
  • Website: www.palazzoducale.visitmuve.it
  • Telefon: 848 08 2000
  • Pret: adult/redus/copil inclusiv Museo Correr €16/8/gratuit sau Museum Pass
  • Program: 8.30am-7pm Apr-Oct, 8.30am-5.30pm Noi-Mar

Magnificul Palatul Dogilor din Venetia este una din cele mai importante cladiri din oras. A fost centrul puterii, locul de unde era condusa Republica Venetiana. Palatul este situat pe suprafata ocupata in trecut de o palisada din lemn, din secolul 10, cu santuri si turnuri de veghe si, ulterior, de un fort similiar. Ambele au fost distruse de incendii sau alte dezastre.

In secolul 14, conducerea Venetiei a decis ca era nevoie de un nou palat, o cladire care sa reflecte noua putere si bogatie a orasului. Proiectul Palatului Dogilor a fost realizat de Filippo Calendario, care, insa, a fost executat pentru tradare in 1355. Din cauza aceasta, constructia palatului a avut doua faze. Aripa estica, cu fata inspre Rio di Palazzo, a fost construita intre anii 1301 si 1340. Aripa vestica, cu fata inspre Piazetta San Marco, a avut nevoie de inca 110 ani pentru a fi terminata, in 1450. Stilul arhitectural este mentionat a fi, in general, gotic venetian – o structura gotica cu influente bizantine.

Fatadele includ o sectiune inferioara ce consta intr-o colonada, sub o loggie deschisa. Spre deosebire de alte palate din epoca medievala, aici la Palatul Dogilor, loggiile sunt dedesubt iar peretii solizi deasupra. Expertii in arhitectura sustin ca asta ofera structurii senzatia de ‘usor’, specifica cladirilor venetiene. Caracterul deschis al palatului este o marturie a puterii orasului, care nu a simtit nevoia construirii unui castel fortificat, la fel ca majoritatea oraselor din acea vreme.

Ornamentele sunt prezente peste tot. Spre exemplu, capitelurile de pe colonada inferioara sunt decorate cu scene istorice si biblice. Doua coloane de pe fatada dinspre piazzeta sunt vopsite in rosu, semnificand locul unde se desfasurau executiile. O statuie alegorica a Justitiei se afla pe una din coloane, si multe alte statui se intalnesc pe exteriorul palatului.

Dupa ce ajungeti in curtea interioara, veti vedea un sir de scari care duceau catre cabinele private ale Dogilor. Scara este cunoscuta ca Scala dei Giganti si este flancata de doua statui imense ale lui Marte si Neptun. Fatada dinspre curtea interioara este mai clasica, fiind reconstruita pe la mijlocul anilor 1500, dupa un incendiu. In interior, peretii sunt facuti din stuc si tavanele prezinta opere de arta. Apartamentul Dogilor era la etajul al doilea, iar cancelaria era la etajul 1. La nivelul al treilea se afla Sala del Collegio, unde Dogii se intalneau cu ambasadorii straini. Astazi, aici, vizitatorii vor gasi portrete ale tuturor Dogilor, cu exceptia unuia, care a cazut in dizgratie dupa ce a incercat o lovitura de stat. Vizitatorii pot explora si sala hartilor si arsenalul.

Marea Camera a Consiliului, de asemenea situata la etajul al doilea, este cea mai mare camera din Palatul Dogilor, intinzandu-se pe aproape toata lungimea fatadei sudice, dinspre apa. Aici se intalnea elita conducatoare a Venetiei, de obicei 1.000 de persoane in total. In aceasta camera oaspetii pot vedea opera ‘Paradisul’ a lui Tintoretto, creata in anul 1577 pe un perete intreg.

La subsolul erau mai multe celule de inchisoare, care gazduiau detinutii aflati in asteptarea procesului. Dupa ce a fost construita inchisoarea cea noua, pe cealalta parte a Rio di Palazzo, cea de aici nu a mai fost folosita. Noua inchisoare era legata de palat de catre celebrul Pod al Suspinelor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Dogilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Palatul Dogilor-Venetia

Palatul Dogilor sau Palatul Ducal,se afala intr o micuta piata vecina cu Piata San Marco,este cel mai mare edificiu civil al Venetiei,teatrul intregii istorii a Republicii Venetiene si sediul unui patrimoniu artistic de prim ordin,constituit din numeroase picture ale Scolii Venetiene de picture,Celor care vin pe Canal Grande,palatal apare ochilor in toata splendoarea sa,decorat cu figure geometrice,cu logii din marmura alba,gri si rosie care dau un mare efect chromatic.El a fost sediul celor mai inalte magistraturi ale Republicii,si prin urmare biroul guvernului si organismelor culturale.

Constructia sa a inceput in jurul anului 1300,pentru a inlocui vechiul palat crenelat,ridicat in anul 814 devastat de incendii in 976 si in 1105.Arhitecti si artisti ca Dalle Masegne,Pietro Lamberti,Antonio Rizzo,Pietro Lombardo si altii au continuat lucrarile de constructie a palatului in diferite faze.Cele doua fatade principale care dau una spre pateta in care se gaseste palatal si alta spre debarcaderul San Marco, sunt divizate in trei sectoare:parterul cu arcade largi cu arcuri ogivale,deasupra acestora galerie cu arcuri curbate in semicerc,cate doua pentru fiecare arcada aflata dedesubt,care formeaza un elegant ajur gotic in patru foi,in partea superioara,o supratata neteda de perete cu ferestre ogivale si ferestre rotunde, decorate cu forme geometrice din marmura policroma,care se termina cu o crenelura alba Veneto-bizantina care aminteste de broderia aflata la curbura arcadelor aflate la nivelul inferior.Se intra in curtea palatului pe intrarea principala constituita printr o impozanta si eleganta Porta della Carta ,opera arhitectului Bartolomeo si Giovanni.Bon.Curtea este inchisa intre frumoasele fatade interioare ale palatului,bogate in elemente decorative gotice,clasice si ale Renasterii.Pe coltul nordic al curtii se gasesc arcadele si Arcul Foscari. In stil gotic venetian cu elemente renascentiste.In fata Arcului Foscari se gaseste celebra Scara a gigantilor, opera lui A.Rizzo cu statuile lui Neptun si Marte,operele lui Sansovino.Deasupra Arcului Foscari se ridica Fatada Orologiului,opera lui Monopola.Structura interioara a paltului este complexa.

De la Scara cenzorilor se accede la etajul logiilor care se deschide catre curtea interioara in trei laturi si la exterior pe cele doua fatade.Catre Piateta paltului se afla marea si frumoasa logie Foscari construita in timpul dogelui Francesco Foscari.La cele doua etaje superioare sau etajele nobile se accede urcand Scara de aur,remarcabila opera din secolul al XVI-lea ,protejata de Sansovino si realizata de Scarpagnino.Rezervata altadata magistratilor si personalitatilor Republicii,scara urca la primul etaj nobil,sediul inaltilor magistrate si veche resedinta a dogilor.Salile acestui etaj dupa functiile pe care ele le indeplineau: Sala legilor,Sala marelui consiliului,Sala magistratului,Sala scrutinului.Aceste Sali conserva inca numeroase opera de arta.Este interesant de observat ca ele se afla pe aceleasi locuri pentru care ele au fost comandate,decorand peretii si plafoanele diferitelor Sali,inchise in bogate si splendide rame.In Sala marelui consiliu se gaseste grandioasa panza a lui Tintoretto,Intoarcerea fiului risipitor,,care reprezinta Paradisul si o alta a lui Paolo Veronese care reprezinta Apoteoza Venetiei.In Sala Scrutinului vom gasi Judecata de apoi a lui Palma cel Tanar,in timp ce in Sala Magistratului legilor vom gasi frumoasele statui in marmura ,opera ale lui Rizzo,reprezentand pe Adam si Eva.Camera dogelui adaposteste opera de Carpaccio,Bellini si printer altele interesantele picture ale lui Bosch,faimoasele “ stregozzi’(spatiile micilor vrajitori),de inspiratie satirica.Urcand Scara de aur se accede la al doilea etaj nobil,impartit de asemenea in mai multe Sali,sediul organismelor guvernului.In Sala celor patru porti se gaseste frumoasa opera a lui Tizian,care reprezinta pe dogele Grimani in genunchi in fata Credintei. Momentele cele mai importante ale Venetiei care s au desfasurat in acest palat au conservat istoria gravata ope peretii sai.Vizita din frumosul palat se termina cu Ponte del Sospriri(puntea suspinelor),etapa obligatorie pentru turistii care ajung aici ,bineinteles ca vechea functie a podului nu a fost una fericita legand Sala magistratului legilor cu Inchisorile unde multi au suspinat la trista lor soarta,care trecand podul vedeau Venetia pentru ultima data.Pe acestea le am vizitat si eu.Subteranele palatului adapostesc azi expozitii de grafica si un bar.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.