Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Ducal din Modena, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Modena, Italia precum: adresa Palatul Ducal, cum ajung la Palatul Ducal, program Palatul Ducal, preturi Palatul Ducal, poze Palatul Ducal, localizare pe harta Palatul Ducal si alte detalii Palatul Ducal.

  • Locatie: Modena, Emilia-Romagna, Italia
  • Adresa: 41100 Piazza Roma
  • Transport - tren: Modena

Constructia Palatului Ducal din Modena a fost inceputa de Francesco I d’Este in anul 1634. Timp de doua secole (sec.17-19), pe aceeasi locatie s-a aflat Castelul Este. Palatul prezent adaposteste din anul 1861 Academia Militara din Modena, Muzeul Militar si o biblioteca pretioasa.

Palatul are fatada construita in stil baroc, finalizata in anul 1819 de catre arhitectul Gusmano Soli. La planurile palatului au lucrat mai multi arhitecti de factura baroca: Bartolomeo Avanzini, Pietro da Cortona, Gian Lorenzo Bernini si Francesco Borromini.

Palatul, elegant si impunator, se dezvolta mai mult pe lungime, cu o fatada cu trei etaje depasite de o balustrada de marmura, decorata cu sculpturi care descriu Virtutile, precum si alte personaje din mitologia romana. Central si pe ambele aripi, palatul are cate un turn.T urnul central are un ceas din anul 1756, care functioneaza si azi.

Sala Centrala are un plafon cu fresce executate de Marco Antonio Franceschini in secolul al 17-lea. De o parte si de alta a intrarii principale se afla doua nise cu statui de marmura, una il reprezinta pe Hercules, pe stanga, si Consulul roman Aemilius Lepidus, pe dreapta. Ambele statui au fost executate in anul 1560 de sculptorul Prospero Spani si daruite Ducelui Rinaldo d’Este in anul 1724.

Palatul Ducal din Modena poate fi vizitat (numai excursii ghidate) sambata si duminica pe tot parcursul anului, sau cu rezervare pentru grupuri. Vizitele trebuie sa fie rezervate in prealabil prin apelarea numarului 0039-59/2032660 sau Centrul turistic de informare la 0039-592032260. Costul turului ghidat este de 8,00 Eur / persoana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Modena, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Ducal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.