Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Dugnani din Milano, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Milano, Italia precum: adresa Palatul Dugnani, cum ajung la Palatul Dugnani, program Palatul Dugnani, preturi Palatul Dugnani, poze Palatul Dugnani, localizare pe harta Palatul Dugnani si alte detalii Palatul Dugnani.

  • Locatie: Milano, Lombardy, Italia

Capitala afacerilor, a luxului si a modei, Milano, capitala Lombardiei, stie cum sa fie primitoare fara ostentatie si maretie cu un vizitator atent la istoria sa si la patrimoniul sau cultural si artistic. Peste tot in Milano vei intalni cladiri in stilul Art Nouveau, bijuterii arhitecturale mici, imprastiate cam peste tot. Cine viziteaza Gradinile Indro Montanelli face cunostinta si cu acest palat ,aflat aproape de intrarea/iesirea dinspre Piata Cavour.

Construit in secolul al XVII lea in anul 1600, Palatul Dugnani este un fermecator conac aristocratic, prima resedinta patriciana, restaurat in stil rococo un secol mai tarziu. Dupa ce a fost cumparat de Municipalitatea orasului Milano (anul 1846), o vreme palatul a fost sediul Muzeul Civic de Istorie Naturala, care ulterior a fost transferat in alt palat cu vedere la Corso Venezia. Pana acum cativa ani, palatul a adapostit Scoala Civica pentru fete Alessandro Manzoni. Astazi gazduieste Muzeul Filmului si expune documente care atesta evolutia cinematografiei: filme si dispozitive ale fratilor Lumiere, desene si manuscrise de-ale lui Georges Melies, proiectoare de film, filme facute in Milano, filme in limba italiana si limbi internaționale, de la origini pana astazi. Palatul Dugnani adaposteste laboaratoarele Serre si este, de asemenea, un centru expozițional.

Bijuteria palatului este holul central, incununat de scara din marmura cu balustrada din fier forjat, repartizata pe doua nivele. Interiorul (peretii si plafoanele) este decorat cu fresce executate de Gian Battista Tiepolo, care reprezinta: “Alegoria Familiei Dugnani” si “Povestirile lui Scipio si ale Masinissei”, Ferdinand Port si scoala venetiana din secolul al XVIII-lea. Palatul Dugnani se afla situat pe Via Daniele Manin, numarul 2, cu fata la fantana din Gradinile Indro Montanelli, care, candva, o parte din terenul ocupat de acestea, a constituit domeniul familiei.

Edificiul se dezvolta pe doua nivele si 3 registre. Central, palatul are un pridvor cu trei coloane sustinute de arcade. Deasupra acestuia se afla sala de bal care are inaltimea celor doua niveluri superioare. Lateral, pe aripi, se afla camerele palatului, printre care mai multe Sali de mese. Sub porticul central, se afla deschideri pe stanga si dreapta cu portaluri maiestuoase si terase scurte care asigura accesul la scara monumentala, care duce catre cele doua etaje.

Palatul are mai multe camere de luat masa, cu tavane boltite si stucaturi aurite, cu peretii decorati cu fresce ovale si picturi, opera lui Ferdinand Port in cele doua aripi ale cladirii (raportate la pridvor), apoi o sala mare de bal, care se dezvolta intre cele doua etaje ale cladirii, iluminata de trei ferestre mari care dau in loggia.

Este deschis tot anul, in weekend, doar intre orele 15.00-18,00.
Metrou: statia Turati
Autobuz: 41,43,91
Intrarea: 3 euro aduti, 1,50 euro copii


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Milano, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Dugnani?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Daca ajungeti in Gradinile Indro Montanelli vizitati si Muzeul Filmului din Palatul Dugnani.Doar asa veti putea admira holul central,, scara din marmura cu balustrada din fier forjat,si frescele de pe pereti si tavane,opera lui Gian Battista Tiepolo.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.