Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Elefantilor din Catania, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Catania, Italia precum: adresa Palatul Elefantilor, cum ajung la Palatul Elefantilor, program Palatul Elefantilor, preturi Palatul Elefantilor, poze Palatul Elefantilor, localizare pe harta Palatul Elefantilor si alte detalii Palatul Elefantilor.

  • Locatie: Catania, Sicilia, Italia

Palatul Elefantilor, numit initial Palatul Senatorului, este situat pe partea frontala de nord a Piazza Duomo. A fost construit pe site-ul medieval Loggia, distrus de cutremurul din anul 1693, si constructia sa a inceput in anul 1696. Cladirea are o forma patrata. La inceput a avut ca arhitecti pe Lombard si Sanarelli, pentru a avea grija de reconstructie. In anul1732 proiectul a trecut la celebrul Vaccarini care a revolutionat prospectul.

Arhitectul Vaccarini a introdus balconul central sprijinit de patru piloni de granit, punctul focal al cladirii, din care au vedere autoritatile cand il utilizeaza in ziua de Sf. Agatha. De asemenea, el a decis sa decoerze frontoanele balcoanelor cu litera „A“, initiala numelui Sfantei, patron al orasului, si elefanti sculptati, de la care provine numele sau.
Partea opusa de cladire, fatada care da in Piata Universitatii, a fost facuta de Carmelo Battaglia in anul 1780. De mare valoare sunt lucrarile de arta, picturi si fresce in salile de receptie si in Sala de Consiliu a Palatului, realizate de autori ca Giuseppe Sciuti, Francesco si Emilio Greco.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Catania, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Elefantilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.