Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie, cum ajung la Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie, program Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie, preturi Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie, poze Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie, localizare pe harta Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie si alte detalii Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie.

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Palatul Facultatii de Medicina este amplasata în Sectorul 5 al municipiului Bucuresti, în apropierea Spitalului Universitar.

Cladirea este construita intr-un stil neoclasic francez in 1902, dupa un proiect realizat de arhitectul elvetian Louis Pierre Blanc si a fost data în folosinta universitatii în 12 octombrie 1903.

Cladirea este formata din 3 etaje. Corpul central, construit in rezalit si inaltat fata de cornisa generala, prezinta o colonada si un fronton bogat ornat. Colturile fatadei, scoase in fata, adapostesc scarile care permit accesul spre etajele superioare. Fatada dinspre parcul din curtea palatului este desfasurata simetric fata de cele doua volume masive din capetele acoperite cu cupole si prezinta cinci arce în plin cintru. Intrarea principala prezinta si un portal din piatra sculptata.

In fata intrarii principale se afla Statuia lui Carol Davila turnata în bronz, opera lui Karl Storck. Statuia a fost dezvelita in ziua în care a fost inaugurat palatul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.