Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Imperial Hofburg din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Palatul Imperial Hofburg, cum ajung la Palatul Imperial Hofburg, program Palatul Imperial Hofburg, preturi Palatul Imperial Hofburg, poze Palatul Imperial Hofburg, localizare pe harta Palatul Imperial Hofburg si alte detalii Palatul Imperial Hofburg.

Palatul Imperial Hofburg, situat in centrul Vienei, a fost, pentru mai bine de sase secole, scaunul conducatorului Austriei. De aici, habsburgii au condus pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial in 1918. In acest scaun de putere a fost scrisa istoria Europei, de aici imparateasa Maria Tereza si-a desfasurat politicile si si-a deplans infrangerile militare suferite impotriva Prusiei lui Frederic cel Mare.

Tot aici Joseph al II-lea a introdus reformele sale progresive si Franz Joseph a domnit pentru 68 de ani, pana la caderea imperiului sau. Pentru 250 de ani, pana in 1806, a fost resedinta imparatului german si astazi este sediul oficial al Sefului Statului Austriac si ale ministrilor. Presedintele Federal al Austriei isi desfasoara functiile in camere care apartineau pe vremuri Marieri Tereza si lui Joseph al II-lea.

Complexul este format din 10 cladiri importante in care se poate vedea istoria arhitecturala veche de peste 700 de ani a Palatului Hofburg. Aproape fiecare conducator austriac, incepand cu anul 1275, a comandat adaugiri sau modificari la palat, lucru care se observa in varietate de stiluri arhitectonice: gotic, renascentisc, baroc, roccoco, clasicism. Impreuna cu pietele si gradinile sale, intregul complex Hofburg ocupa o suprafata de 240.000 de metri patrati. Acest mini-oras cuprinde 18 cladiri, 54 de scari mari, 19 curti si 2.600 de camere, aici fiind angajati in jur de 5.000 de oameni.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Imperial Hofburg?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Palatul Hofburg este situat in centrul Vienei, deci nu il puteti rata. Nimic nu se compara cu o plimbare in aceasta zona si merita vizitat si interiorul palatului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

• Palatul Hofburg

Hofburgul a fost resedinta de iarna imparatilor din dinastia de Habsburg ,care au condus Imperiul Habsburgic intre anii 1276-1918,timp de mai bine de sase secole.Vastul complex este format din edificii din epoci si stiluri diferite,de la baroc,gotic si neoclasic.
Stilul baroc predomina la fatade,la exterior.2000 de incaperi sunt sistematizate in 18 aripi de cladiri intr un tot armonios.
Partea centrala este data de fortareata gotica”Schweitzerhof(Curtea elvetiana),”transformata in 1552 in palat renascentist,trezorerie imperiala ,capela regala(capela micilor cantareti din Viena). Schweitzertor(poarta pazita de elvetieni)
da spre Schweitzerhof cu un monument ce il reprezinta pe imparatul Francisc I al Austriei, imbracat in haine romane,asezat pe un soclu care are la baza alte patru statui,opera sculptoruli italian,Pompeo Marchesi,executatea intre anii 1842-1846.
Palatul este astazi un obiectiv intes vizitat de turisti pe care ii atrage cu magnestismul sau.Aici se viziteaza apartamentele regale,capela,biserica,biblioteca,Winterreitshule(Scoala de echitatie de iarna),bogat ornamentata cu candelabre,muzeele adapostite in complexul Hofburg(Albertina si Neue Burg)
Am vizitat obiectivul folosind accesul din Piata Eroilor,apoi Piata Iosif al II lea cu statuia lui Franz Iosif, biserica SF.Augustin(biserica familiei imperiale),Scoala de echitatie,Muzeul Lipizzan ,Capela si gradinile.Restul obiectivului l am vizitat doar la exterior.
Piata Eroilor
Piata Eroilor de deschide in fata noului Hofburg ,este una din pietele exterioare a acestuia,si este dominata de statuile ecvestre a lui Carol al Austriei si Eugen de Savoia.Aici in 15 martie 1938 ,Hitler proclama alipirea Austriei la Reichul german.Piata are vecinatati celebre:in S-E Neue Hofburg,in S-V strada Ringului,de care este separata de poarta exterioara a palatului.Pe partea de N-V,piata ofera vedere sprePrimarie, Teatrul National si Parlament.O alta vecinatate este Piata Maria Tereza ,incadrata intre Muzeul de istorie naturala si Muzeul de istorie a artei din Viena.Inpartea de N-E ,se invecineaza cu aripa Leopold a palatului Hofburg.Pe langa statuile celor doi lideri militari amintiti mai sus ,in piata se afla si mormantul Soldatului necunoscut din Austria.
Biserica Sfantul Augustin
Biserica Sfantul Augustin(a calugarilor augustini),cladita in stil gotic,aflata lanaga Scoala spaniola de calarie,a fost martora unor nunti regale care au avut loc aici(Napoleon Bonaparte,Maria Tereza,Frant Iosif)In speldidul decor al bisericii vom intani opere de Antonio Canova(mormantul arhiducesei Mariei Christina)
Hofburgul ,a ajuns la maretia de azi,simbol al puterii imperiale a familiei de Habsburg,dezvoltandu se timp de sase sute de ani,plecand de la fortareata gotica( nu mai exista nici un semn din ceea ce ea a fost) a lui Ottokar,Duce de Austria.
Alte Hofburg
Alte Hofburg,inceput in 1533 ,reprezinta o etapa in dezvoltarea complexului Hofburg ,finalizata in anul 1552, de catre Ferdinand I.Astazi este cea mai veche cladire din complex.In anul 1533 a fost construita poarta de acces catre edificiu „Schweitzertor”.Maximilian al II lea a construit Stallburg.(grajdurile care adapostesc Muzeul Lippizaner,unde sunt expuse articole legate de calarie)
Amalienburg
Amalienburg,este construit de catre Rudolf,fiul lui Maximilian al II lea,in stil renascentist ,cu un turn cu ceas, separat de restul palatului si despartit de el de curtea interioara”Innenhof”
Leopoldinischertrakt
Leopoldinischertrakt,este o aripa a palatului Hofburg,ridicata de Leopold I,legata de precedentele cladiri.Adaposteste azi sediul Presedentiei Republicii Austria.
Reichkanzleitrakt
Reichkanzleitrakt(cancelaria reich ului) este o alta aripa a Hofburgului ,care il are ca arhitect pe Iosif Emanuel Fischer,arhitectul casei imperiale din acea vreme.Usile centrale duc spre Apartamentele Imperiale si Muzeul Sissi(Imparateasa Elisabeta,sotia Imparatului Franz Iosif I) si spre Argintarie(muzeul colectiilor din argint)
Michaelertrackt,aripa in stil baroc a Hofburgului,biblioteca si Scoala spaniola de calarie ,il au ca proiectant tot pe I.E.Fisher.
Michaelertor,poarta in stil baroc a aripii Sf.Mihail ,ornata cu splendide sculpturi ce reprezinta patru din cele douasprezece „Munci ale lui Hercule”(opera lui Lorenzo Mattinelli) permite accesul in curtea interioara Innenburg.dintre Piata Sf.Mihail.
Aripa Sf.Mihail,a fost construita intre anii1890-1893.La atic sunt reprezentate cele trei virtuti suverane:Justia,Intelepciunea si Puterea.La stanga „Puterea asupra marii,iar la dreapta”Puterea asupra pamantului”
Neue Burg
Neue Burg ,o cladire in semicerc,arcuita,cu vedere la Piata Eroilor,a fost inceputa la sfarsitul secoluli al XIX lea,intre anii 1881-1913,in timpul domniei lui Franz Iosif.Este ceea ce se vede in putinele fotografii,care mi au mai ramas din vizita mea prin Viena.Imparatul si a dorit un Kaiserforum care ar fi legat palatul de strada Ringului printr o serie de arcuri de triumf,ceea ce nu s a mai realizat.Aici sunt gazduite colectiile de arme, si instrumente muzicale si Muzeul Efes.
In der Burg ,este curtea spre care da Soala de echitatie de iarna(stanga) si Apartamentele Imperiale(dreapta)
Innenhof este curtea dintre Alte Burg si Amalienburg.In centrul curtii se gaseste monumentul lui Francisc I ,al Austriei.
Burgkapelle
Burgkapelle este o capela mica ,cladita in stil baroc care gazduieste Corul baietilor din Viena.
Schatzkammer(Trezoreria) ,este un muzeu cu o colectie impresionanta:coroana octogonala a imparatului roman germanic,crucifixe,sceptru reagal.lantul de aur ,insemn al ordinului „Lana de aur”,simbolul puterii lui Carol Quintul.
Albertina
Albertina,palatul din partea de sud,astazi muzeu fondat de Albert de Saxonia,Duce de Teschen.Aici sunt expuse desene,fotografii si acuarele.
Biblioteca
Biblioteca palatului este azi Biblioteca Natioanala Austriei cu Prunksaal celebrala Sala a splendorilor,bogat decorata cu fresce,statui,plafoane pictate si cu rafturi de carti in lungul peretilor.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Si aici exista audio-guide-uri in limba romana.
Sfat: vizitati-l primul pentru ca la achizitionarea biletului pentru Hofburg vi se face o reducere la biletul pentru Schonbrunn.
Vizitati neaparat muzeul Sissi si argintaria.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.