Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Nymphenburg din Munchen, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Munchen, Germania precum: adresa Palatul Nymphenburg, cum ajung la Palatul Nymphenburg, program Palatul Nymphenburg, preturi Palatul Nymphenburg, poze Palatul Nymphenburg, localizare pe harta Palatul Nymphenburg si alte detalii Palatul Nymphenburg.

  • Locatie: Munchen, Bavaria, Germania
  • Transport - tramvai: Schloss Nymphenburg
  • Website: www.schloss-nymphenburg.de
  • Pret: adult/copil €6/5
  • Program: 9am-6pm Apr-Oct, 10am-4pm Oct–Mar

Palatul Nymphenburg – Vastele domenii ale palatului in stil baroc din suburbiile de vest ale Munchen-ului au fost initial resedinta de vara a principilor electori din dinastia Wittelsbachs. Impresionantul conglomerat de cladiri in alb si gri, ce cuprinde mai bine de 600 metri dintr-o aripa in alta, cu decoratii galbene din loc in loc si cu acoperisuri caramizii, a fost exstins succesiv si in mod similar.

Corpul central a fost prima parte construita, ulterior fiindu-i atasate doua pavililoane de fiecare parte, prin galerii joase deasupra nivelului arcadelor deschise. Mai tarziu au fost adaugate si alte pavilioane, alipite prin aripi de interminabilele Kavaliersbau si Marstall (grajduri princiare), incadrate de curtea domneasca la sud si de vechea sera de portocali la nord.

Aceste laturi adiacente continua catre est sub forma unui rondel, un corp semicircular de 10 resedinte oficiale vopsite in galben si alb, unite prin ziduri de legatura si inchizand parcul intr-o maniera eleganta. Intregul ansamblu este ordonat pe o axa de la est la vest, care urmeaza canalul Nymphenburg, care, la randul lui, revarsandu-se printr-o spectaculoasa cascada in marmura, patrunde in parc prin partea de vest.

Urmarind initial un curs perfect drept, canalul se imparte acum pentru a traversa cele doua corpuri principale de cladiri, reunindu-se apoi intr-un singur firicel care se varsa intr-o fantana arteziana deosebit de frumoasa in simplitatea ei, chiar in fata intrarii principale a palatului. De aici, porneste mai departe, drept si neabatut, catre est, flancat de cele doua alei, Auffahrtsalleen.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Munchen, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Nymphenburg?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.