Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Quirinale din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palatul Quirinale, cum ajung la Palatul Quirinale, program Palatul Quirinale, preturi Palatul Quirinale, poze Palatul Quirinale, localizare pe harta Palatul Quirinale si alte detalii Palatul Quirinale.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Website: www.quirinale.it
  • Telefon: 06 4 69 91
  • Pret: admission €2.50
  • Program: 8.30am-noon Sun mid-Sep–Jun

Palazzo del Quirinale este o cladire istorica situata in Piazza Quirinale din Roma, care astazi este resedinta oficiala a presedintelui Republicii Italiene. Palatul Qririnale a gazduit treizeci de papi, patru regi si unsprezece presedinti ai Republicii Italiene. Palatul se intinde pe o suprafata de 110.500 de metri patrati si este, ca marime, al saselea din lume, precum si cea mai mare resedinta a unui sef de stat. Palatul se afla situat pe cea mai mare dintre cele sapte coline a ale Romei – Colina Quirinale. Aceasta a fost locuita din vremurile romanilor, care au construit aici temple inchinate zeilor. In timpul domniei lui Constantin s-au construit aici terme iar patricienii si-au construit vile luxoase.

Palatul a fost construit in anul 1583 de catre Papa Grigore al XIII-lea, ca resedinta de vara papala. Papa a comandat arhitectului Ottaviano Mascherino construirea unui palat cu aripi paralele, cu portic si curte interna. In anul 1585, Papa Grigore al XIII-lea moare iar lucrarile la palat stagneaza. Papa Paul al V-lea a comandat finalizarea lucrarilor la cladirea principala a palatului.

Palatul a fost, de asemenea, utilizat ca locatie pentru conclavuri papale in 1823, 1829, 1831 si 1846. A servit ca resedinta papala si a gazduit birourile centrale responsabile de guvernul civil al Statelor Papale pana in 1870. In septembrie 1870, ultimul stat papal a fost rasturnat. Aproximativ cinci luni mai tarziu, in 1871, Roma a devenit capitala noului Regat al Italiei.

Palatul a devenit oficial resedinta regala a Regilor din Italia, desi unii monarhi, in special regele Victor Emmanuel III (a domnit 1900-1946) a trait intr-o resedinta privata (Villa Savoia). Palatul Quirinale a fost folosit pur si simplu ca un birou si pentru functii de stat. Monarhia a fost abolita in anul 1946 si Palatul a devenit resedinta oficiala si locul de munca pentru presedintii Republicii Italiene.

Fatada palatului a fost proiectata de Domenico Fontana. Capela palatului a fost proiectata de Carlo Maderno. Palatul contine fresce de Guido Reni dar cea mai faimoasa este fresca ‘Binecuvantarea lui Hristos’ – lucrarea lui Melozzo da Forlì, plasata pe peretii scarii principale.

Palatul este compus din cladirea principala, cu turn (Turnul vanturilor), construita in jurul unei curti maiestuoase. Cele mai frumoase sali se afla in jurul curtii, in timp ce birourile si apartamentele sefului statului se afla intr-o incapere de la parterul cladirii ce da spre Manica Lunga, pe latura lunga a Via del Quirinale. La etaj se afla apartamentele imperiale opulente, care gazduiesc sefii de stat veniti in vizita la Presedintele Republicii. Palatul are in total 1.200 de camere si gradini frumoase, construite in secolul al 17-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Quirinale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.