Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Rectorului din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Palatul Rectorului, cum ajung la Palatul Rectorului, program Palatul Rectorului, preturi Palatul Rectorului, poze Palatul Rectorului, localizare pe harta Palatul Rectorului si alte detalii Palatul Rectorului.

  • Locatie: Zadar, Croatia

Palatul Rectorului din Zadar dateaza din secolul al 13-lea. Structura peretelui releva straturi romanice si gotice din Evul Mediu. Acesta a fost complet restaurat in secolul al 16-lea si, mai tarziu, in secolul al 19-lea, in conformitate cu planurile arhitectului clasicist, Frano Zavore. Curtea palatului este cel mai vechi exemplu de clasicism din Zadar.

In secolul al 19-lea, Palatul Rectorului s-a alaturat Palatului Deputatilor, finalizat in anul 1607, ca resedinta a deputatului venetian in Zadar. Astazi adaposteste Matica Hrvatska (Centrul Cultural Croat). Cele doua palate au format impreuna o rezidenta a sediului guvernului pentru Dalmatia in timpul monarhiei austro-ungare. Astazi amandoua locatiile servesc drept spatii expozitionale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Rectorului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.