Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Regal din Amsterdam, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amsterdam, Olanda precum: adresa Palatul Regal, cum ajung la Palatul Regal, program Palatul Regal, preturi Palatul Regal, poze Palatul Regal, localizare pe harta Palatul Regal si alte detalii Palatul Regal.

Palatul Regal din Amsterdam

Palatul Regal din Piata Dam, fostul sediu al primariei, constituie un punct central impresionant al Amsterdamului. In prezent serveste drept resedinta Reginei, cand aceasta se afla in oras. Constructia sa a inceput in anul 1648 cand au fost montati primii 13.659 de piloni pentru noua primarie. Arhitectul a fost Jacob van Campen, a carui sursa de inspiratie a fost reprezentata de arhitectura Romei Antice – exteriorul este strict clasic iar interiorul este mobilat magnific.

Apartamentele sunt decorate cu reliefuri, ornamente si sculpturi in marmura realizate de catre sculptorii flamanzi Artus Quellinus si Rombout Verhulst si cu fresce si picturi pe tavan realizate de Ferdinand Bol si Govert Flinck, elevi ai lui Rembrandt. Van Campen n-a reusit sa termine cladirea, lucrarile fiind preluate de Stalpaert in 1654. Costurile au crescut asa de mult, intre timp, incat lucrarile la turnul cladirii au fost suspendate. Noua primarie, cu turnul sau de 51 de metri inaltime a fost finalizata in anul 1665.

Pentru aproximativ 200 de ani aceasta cladire impozanta, cea mai mare lucrare a clasicismului olandez din secolul 17, a fost centrul politic al Amsterdamului si al republicii. In 1808 insa, noul rege al Olandei, Louis Napoleon si-a facut din acest palat, resedinta sa. Mobilierul sau imperial din acea vreme este si acum una din cele mai bune colectii din lume. Odata cu sfarsitul regimului Napolenian, primaria a revenit orasului, dar din cauza stramtorii financiare a acestuia, a fost inchiriat regelui William I ca resedinta temporara. In 1935 statul a cumparat palatul pentru 10 milioane de guldeni si l-a restaurat pentru a fi folosit cu ocazii oficiale.

Cele mai bune camere si cele mai interesante din punctul de vedere al unui istoric de arta sunt cele cu vedere la piata Dam. Camera tezaurului orasului are un semineu din marmura interesant si picturi pe tavan de catre Cornelius Holsteyn. Sala Aldermen contine picturi de Ferdinand Bol si Govert Flinck iar in camera primarului exista o opera de Jan Lievens. Cea mai mare si cea mai importanta camera este Sala de Consiliu care are laturile de respectiv 34m, 13m, 16m si 75m si o inaltime de 28m. Aceasta camera decorata somptuos (una din cele mai frumoase camere de stat din Europa) este sala in care a avut locul balul care a celebrat mariajul Printesei Beatrix cu Claus von Amsberg in 1966. Trebuie mentionata, pe final, si antecamera (Vierschaar) care contine 4 cariatide deosebite de catre A. Quellinus cel Batran.

Orar

  • Exista tururi gratuite pentru vizitatori in zilele de miercuri si duminica de la orele 14:00 si in timpul lunilor de vara sunt disponibile in limbile olandeza si engleza.

Preturi

  • Adulti: 4.50 € ( 6.5 € cu ghid audio )
  • Pensionari/Studenti : 3.60 €
  • Copiii cu varsta intre 6 – 16 ani: 3.60 €
  • Copiii cu varsta sub 6 ani: gratuit

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amsterdam, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Regal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.