Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Schonbrunn din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Palatul Schonbrunn, cum ajung la Palatul Schonbrunn, program Palatul Schonbrunn, preturi Palatul Schonbrunn, poze Palatul Schonbrunn, localizare pe harta Palatul Schonbrunn si alte detalii Palatul Schonbrunn.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Schloss Schönbrunn 13
  • Transport - metrou: U4 Schönbrunn, U4 Hietzing
  • Transport - tramvai: 10, 58
  • Transport - autobuz: 10A
  • Website: www.schoenbrunn.at
  • Telefon: 01 811 13-0
  • Pret: Turul Imperial cu audio adult/sub 19ani/redus €9.50/6.50/8.50, Marele Tur cu audio €12.90/8.90/11.40
  • Program: 8.30am-6pm Iul-Aug, 8.30am-5pm Apr-Iun & Sep-Oct, 8.30am-4.30pm Noi-Mar

Cinci kilometri la nord de Sierndorf, pe soseaua principala, se afla Palatul Schloss Schonbrunn (al arhitectului Johann Lukas von Hildebrandt, 1712-17), intr-un parc frumos, avand o Orangerie si intr-un camp deschis se afla Capela Sf. Ioan Nepomuk (figura sfantului sub un baldachin).

In 1559, imparatul Maximilian al II-lea a achizionat o mica resedinta de vara intr-o fosta moara de pe acest loc. Dupa victoria glorioasa asupra turcilor din 1683, imparatul Leopold I l-a angajat pe J. B. Fischer von Erlach sa proiecteze un palat imperial pe locul micului palat Klatterburg, care a fost distrus. Pentru dealul Glorietta, Fischer a planuit un castel mai mare si mai magnific decat Palatul de la Versailles, dar proiectul nu a fost dus la bun sfarsit. In schimb, intre 1696 si 1730, a fost construit “putin mai modestul” Palat Schonbrunn cu ale sale 1.441 de camere si apartamente.

Intre 1744 si 1749, Nikolaus Pacassi a transformat palatul intr-o resedinta pentru Maria Tereza. Au urmat alte modificari intre 1816 si 1819 si dupa daunele grave din urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, reconstructia fiind terminata in 1952. Dupa perioada Mariei Tereza, cea mai buna perioada a castelului a fost in timpul Congresului de la Viena, care s-a intrunit aici in 1814-15. Alte date importante asociate cu palatul sunt 1805 si 1809, atunci cand Napoleon I, ale carui trupe au ocupat Viena, s-a stabilit in camerele preferate ale Mariei Tereza. In 1918, Carol I a renuntat la tron aici si in 1945 Inaltul Comisar Britanic si-a stabilit cartierul general intr-o parte a cladirii.

Astazi, palatul este folosit pentru receptii de stat oferite de presedintele Austriei. Din cele 1.441 de camere ale palatul, 39 dintre ele, situate la parter, pot fi vizitate in cadrul unor tururi cu ghid. La Schonbrunn exista mai multe atractii nu doar palatul in sine. Gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Schonbrunn?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Impresionant palat – fosta resedinta de vara a familiei imperiale. Ofera un tur minunat. Nu ratati o plimbare prin frumoasele gradini.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

• Palatul Schonbrunn
Dupa Prater , Palatul Schonbrunn,este al doilea obiectiv vizitat in Viena.Aici am parcurs circuitul mic(26 de camere).Aici ghida noastra ,romanca Sanda,s a intercut pe sine ,in a ne prezenta obiectivul.Construit intre anii 1692-1790 , Palatul Schonbrunn,a fost resedinta de vara a imparatesei Maria Tereza si a familiei sale si a altor suverani din familia Habsburg.Sa vizitezi palatul si gradinile pe indelete iti trebuie ceva timp.Privelistea oferita de gradini,fantani si Glorietta este superba!
Palatul este construit pe locul unei cabane de vanatoare,ridicata pe timpul domniei lui Maximilian al II lea.Aceasta a fost distrusa de invazia otomana in Viena.Constructia palatului a inceput in timpul domniei lui Leopold I ,in anul 1696,dupa proiectele arhitectului Johann Bernhard. si finalizat de arhitectul Nicolaus Pacassi la ordinul Mariei Tereza.Din anul 1918 ,locatia intra in proprietatea statului.Partea principala a resedintei o constituie apartamentele imperiale ale Imparatului Franz Iosif,ale imparatesei Maria Tereza si mai apoi ale lui Carol I(ultimul imparat austriac).In fata palatului se desfasoara o vasta piata.In piata,in fata intrarii principale se afla doua obeliscuri.Intrarea duce in curtea vasta,decorata cu doua fantani.Fantanile sunt decorate cu figuri alegorice reprezentand Dunarea,Enns si Inn,iar cealalta Galicia,Transilvania si Lodomeria.In spatele palatului se desfasoara o curte mare si gradinile.Pe dreapta palatului se afla Teatrul curtii regale,construit in stil rococo in anul 1767.
In parte astanga a palatului ,spre curtea interioara se afla Wagenburg,care adaposteste colectia imperiala de calesti,sanii,trasuri.Spre partea dreapta se afla Oranjeria,sera care adaposte plantele si florile pe timpul iernii.
Palatul Schonbrunn este construit in stil baroc si zugravit in culoarea ocru.
La interior domina stilul rococo,concretizat in stucaturi cu motive aurite sub forma de scoica .In interior mi a placut mult sala oglinzilor si am admirat tapiseriile cu care sunt decorati peretii dormitoarelor imperiale ( al imparatesei Sissi si al imparatului Franz Joseph)Aici am mai vizitat :camera de garda, camera de biliard,
camera din lemn de nuc(lambriuri din lemn de nuc rococo),biroul lui Franz Joseph,salonul lui Sissi, camera Mariei Antoaneta,camera copiilor,salonul galben, camera Rosa,galeria cea mare si cea mica(utilizate pentru abaluri si intruniri),Cabinetele chinezesti(rotund si oval),camera caruselului,sala de ceremonii.Toate acestea,impreuna cu dormitoarele imperiale si sala oglinzilor formeaza “circuitul mic al palatului”
Fatada centrala este somptuoasa,elaborata in stil baroc.
Parcul palatului Schonbrunn
Vastitatea parcului se desfasoara pe o colina in spatele palatiului,fost domeniu de vanatoare.Parcul a fost construit intre anii1705-1706, in stil francez dupa proiectele arhitectului Jean Trehet.Intre anii 1753-1775 ,parti ale parcului au fost reproiectate in stil baroc de Ferdinand von Hohenberg.Centrul parcului este ocupat de straturi cu flori.Aleea Naiadelor ,flancata cu statui,conduce spre fantana lui Naiadelor,monument in jurul caruia gradinile au forma de stea .Acesta a fost deschis publicului din anul 1779 si se viziteaza gratuit.
Colina Schonbrunn culmineaza cu Gloriette.Pana la ea, pleaca din spatele fantanii lui Neptun, o alee in zig zag.
Gloriette,este un monument cu arcade,construit in anul 1775, Ferdinand von Hohenberg ,in stil neoclasic,in onoarea soldatilor cazuti in razboiele purate de Imperiul habsburgic.Aici se afla o cafenea.De la Gloriette,ai panorame superbe asupra Vienei, asupra parcului si a palatului.
Fantana lui Neptun, este opera baroca a sculptorului austriac Franz Anton von Zauner.
Ferdinand von Hohenberg,a construit in partea stanga a fantanii”Ruinele romane”,In anul 1778,creand astfel un decor romatintic pentru montari teatrale.
In apropierea lor se afla” Brunnen Schöner”(fantana frumoasa) care a dat numele palatului si al domeniului.
In parc a fost construit un palat de sticla, Palmenhaus,casa palmierilor, si a altor plante exotice din zone climatice diferite.Laga aceasta se afla sera cu cactusi
Pe partea dreapta a parcului,privind spre Gloriette,se afla Gradina zoologica,care dateaza din anul 1752.Printre alte animale se pot admiramaimute,elefanti,hipopotami,Koala.
Obeliscul
Obeliscul ,reprezinta un pavilion mic, decorat cu o statuie ce reprezinta o nimfa, este construit pentru zilele insorite de priamavara.
Spre partea de est a parcului se afla un alt obelisc,ridicat pe partea de sus a unei cascade monumentale.
Arhitectul Johann Bernhard Fischer von Erlach,cu proiectul sau pentru Palatul Schonbrunn,a vrut sa l faca pe acesta rivalul palatului Versailles.Oare Nicolo Pacassi cel care i a modificat proiectele a reusit?

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Pentru cei care urmeaza sa viziteze Palatul, vedeti ca exista audioguide-uri si in limba romana.
Va sfatuiesc sa luati un bilet Classic Pass Schönbrunn. Acesta cuprinde toate cele 40 de camere vizitabile si dureaza aprox. 55 de minute + Gloriette + Gradinile Printilui + Labirintul.
Preturile sunt acceptabile: Adulti: 18,50 €, Copii: 12,00 €, (copii sub 6 ani au intrare gratuita).
Ca sa nu stati la cozi, luati bilet online.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.