Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul si Gradinile Wallenstein din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Palatul si Gradinile Wallenstein, cum ajung la Palatul si Gradinile Wallenstein, program Palatul si Gradinile Wallenstein, preturi Palatul si Gradinile Wallenstein, poze Palatul si Gradinile Wallenstein, localizare pe harta Palatul si Gradinile Wallenstein si alte detalii Palatul si Gradinile Wallenstein.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Valdštejnské náměstí 4
  • Transport - tramvai: 12, 20, 22
  • Telefon: 257 071 111
  • Program: 10am-5pm Sam & Dum Apr-Oct, pana la 4pm Sam & Dum Noi-Mar

Palatul Wallenstein din Praga este un palat baroc construit la inceputul secolului 17 pentru Albrecht von Wallenstein. Palatul are o gradina frumoasa impodobita cu statui si o fantana mare.

Palatul Wallenstein a fost construit in stilul baroc timpuriu intre anii 1624 si 1630 pentru Albrecht von Wallenstein, un comandant militar ambitios. Wallenstein castigase asa de multa putere si bogatie incat imparatul Ferdinand al II-lea a inceput sa-l vada ca o amenintare. In anul 1634, Ferdinand al II-lea l-a acuzat pe Wallenstein de tradare si ofiterii loiali imparatului l-au ucis pe Wallenstein. Palatul sau a fost detinut de familia sa pana in anul 1945, cand a fost confiscat de guvern. Acum este folosit de catre Senatul Cehiei.

Wallenstein a cumparat 23 de case, mai multe gradini si un atelier de ceramica pentru a face loc ambitiosului sau proiect. Palatul urma sa rivalizeze chiar si cu castelul orasului in marime si splendoare. In total, complexul contine mai multe aripi care, la acea vreme, gazduiau peste 700 de oameni si continea o scoala de calarie si o gradina magnifica. Sala principala a palatului este uimitoare, decorata cu statui mari. O fresca de pe tavan il infatiseaza pe Wallenstein drept zeul Marte.

Splendoarea palatului continua si in gradina, care este considerata una din cele mai frumoase din Praga. Avand o suprafata de 1,7 hectare, Gradina Wallenstein este aranjata intr-un stil italian formal si este decorata cu statui sculptate de catre artistul olandez Adriaen de Vries. Statuile actuale sunt replici, deoarece originalele au fost furate de catre suedezi in anul 1648 si au fost plasate in gradina Palatului Drottningholm.

La capatul estic al gradinii se afla impresionanta Sala Terrena. Aceasta loggie inalta de 30 de metri are trei arcade si este decorata cu fresce. In apropiere se afla un perete cu stalactite false, care aduce cu o pestera. La celalalt capat al gradinii este un iaz mare cu o insulita in centru, pe care se afla o fantana din marmura cu o statuie a lui Hercule, sculptata tot de catre Adriaen de Vries. Gradina este deschisa publicului si intrarea este gratuita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul si Gradinile Wallenstein?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.