Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palazzo della Consulta din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palazzo della Consulta, cum ajung la Palazzo della Consulta, program Palazzo della Consulta, preturi Palazzo della Consulta, poze Palazzo della Consulta, localizare pe harta Palazzo della Consulta si alte detalii Palazzo della Consulta.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Palazzo della Consulta este situat pe Dealul Quirinal, in zona ocupat anterior de catre Termele lui Constantin. Aranjamentul somptuos al cladirii, in forma sa actuala, a fost opera lui Papa Clement al XII-lea Corsini, care, intre anii 1732-1734, a comandat arhitectului Ferdinando Fuga, reconstrutia completa a unei cladiri existente numita Cardinalul Vercelli.

Prima cladire a fost resedinta Printului Umberto si al Margheritei de Savoia, apoi in anul 1922, a fost sediul Ministerului Afacerilor Externe si al Coloniilor, si in cele din urma, din 1955 pana in prezent, sediul Curtii Constitutionale a Italiei.

Palatul este construit in stil baroc, cu un corp masiv al cladirii, cu fatada sa punctata de ferestre mari si de pilastri masivi. Portalul de acces este bogat decorat cu statui alegorice ce reprezinta Justitia si Religia, realizate de sculptorul Maini, cu o aluzie clara la destinatia cladirii. Scara dubla spectaculosa, care are vedere la curte, surprinde cel mai mult. Decoratiunile interioare si plafoanele cu fresce sunt inca pastrate partial din secolul al 18-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palazzo della Consulta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.