Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palazzo Grande din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Palazzo Grande, cum ajung la Palazzo Grande, program Palazzo Grande, preturi Palazzo Grande, poze Palazzo Grande, localizare pe harta Palazzo Grande si alte detalii Palazzo Grande.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Palazzo Grande s-a aflat in Piazza Grande din centrul orasului Livorno. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cladirile din piata si Catedrala San Francesco au fost complet distruse. Dupa razboi, acestea au fost reconstruite. Astfel, pe locul Palazzo Grande au fost construite, intre anii 1950-1952, doua cladiri complet diferite, una dintre ele pastrand o parte din palatul bombardat.

Palazzo Grande separa, cu dimensiunea sa masiva, spatiul din fata Domului si Piata Primariei din Livorno. Cladirea este un volum compact format din doua constructii diferite: una cu spatii de rezidenta si de birouri, se dezvolta pe sapte etaje, in fata catedralei si blocul care a functionat ca multiplex cinema si teatru -
Cinema Teatro Grande – care si-a incetat activitatea in anul 2013.

Cele doua blocuri sunt unite printr-un tunel. Palatul enorm schimba configuratia spatiala a pietei. Fronturile celor doua cladiri sunt din piatra iar la parter au arcade. Arhitrava formeaza la mezanin ferestre dreptrunghiulare. Pe partile laterale apar ferestre modulare aflate deasupra ferestrelor mezaninului. Acoperisul prezinta module triunghiulare articulate pe partea din fata Primariei si un basorelief multicolor cu subiect zoomorf in care predomina verdele marin.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palazzo Grande?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.