Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palazzo Senatorio din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palazzo Senatorio, cum ajung la Palazzo Senatorio, program Palazzo Senatorio, preturi Palazzo Senatorio, poze Palazzo Senatorio, localizare pe harta Palazzo Senatorio si alte detalii Palazzo Senatorio.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Palatul Senatului este situat in Piata Capitoliului din Roma. Palatul a fost construit in secolul al 12-lea pe ruinele anticului Tabularium si folosindu-se fortificatiile pre-existente, construite de familiile baroniale puternice. Acest palat constituie fundalul pietei si isi datoreaza numele functiei sale de scaun senatorial responsabil pentru administrarea justitiei.

In anul 1299, o loggie cu vedere la piata a fost adaugata palatului, in scopul de a consolida palatul, care a fost transformat intr-o fortareata, cu adaos de turnuri de catre Papa Bonifaciu al IX-lea; mai multe turnuri de colt s-au adaugat palatului mai tarziu de catre papii Martin V si Nicolae V. Michelangelo a proiectat o scara dubla monumentala pentru Palazzo Senatorio, in plus fata de divizarea fatadei cu coloane corintice gigantice cu capiteluri, ferestre mari si o balustrada incoronata de statui.

Lucrarea lui Michelangelo a fost finalizata, dupa moartea sa, de catre Giacomo della Porta, care a facut unele modificari planului lui Michelangelo. Turnul-clopotnita a fost rezultatul modificarii planului initial, de catre Martino Longhi cel Batran. In fata scarii se afla o fantana depasita de un grup sculptural. Acesta este compus din Statuia Minervei care reprezinta Roma, in centrul grupului, si statuile colosale ale raului Nil, la stanga si raul Tibru, pe dreapta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palazzo Senatorio?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.