Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Arheologic San Vincenzino din Cecina, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cecina, Italia precum: adresa Parcul Arheologic San Vincenzino, cum ajung la Parcul Arheologic San Vincenzino, program Parcul Arheologic San Vincenzino, preturi Parcul Arheologic San Vincenzino, poze Parcul Arheologic San Vincenzino, localizare pe harta Parcul Arheologic San Vincenzino si alte detalii Parcul Arheologic San Vincenzino.

  • Locatie: Cecina, Toscana, Italia
  • Adresa: Via Ginori, 33, Sf. Vincenzino, Cecina
  • Program: Mar-Vin 17:00-20:30, Sam-Dum 09:00-12:00, 17:00-20:30
  • Telefon: 0586680145,0586769022

Parcul Arheologic San Vincenzino, al orasului Cecina, se afla pe locul ocupat candva de o vila romana, identificata ca fiind Villa Decius Albino Cecina, consul roman, de origine etrusca, de la care si-a luat orasul numele. Acesta este situat langa statiunea Cecina Plaja (Marina di Cecina), pe malul stang al raului Cecina.

Impartita in zone cu diferite functii, vila a suferit transformari succesive pe parcursul duratei sale de viata. Planul initial a inclus o varietate de medii de locuit, organizate in jurul zonelor pridvor (atrium si peristil), o gradina mare si un sistem de alimentare cu apa care a constat intr-un rezervor subteran, cu tuneluri de distributie a apei, care colecta apa de ploaie. Mai tarziu vilei i s-au adaugat o zona de bai si depozite pentru produse agricole. Zona are un cimitir cu morminte sarace.

Astazi, rezervorul care a furnizat apa este perfect conservat si poate fi vizitat. In interiorul Villa Rossa este adapostit anticariatul si expozitia permanenta Luxuria Private, cu artefacte descoperite pe situl arheologic, in perioada 1983-1995. Aici se poate vedea o parte din mobilierul si obiectele din marmura recuperate in timpul sapaturilor arheologice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cecina, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Arheologic San Vincenzino?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.