Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Dendrologic din Hemeiusi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hemeiusi, Romania precum: adresa Parcul Dendrologic, cum ajung la Parcul Dendrologic, program Parcul Dendrologic, preturi Parcul Dendrologic, poze Parcul Dendrologic, localizare pe harta Parcul Dendrologic si alte detalii Parcul Dendrologic.

  • Locatie: Hemeiusi, Bacau, Romania

Parcul dendrologic Hemeius se afla pe valea Bistritei, langa municipiul Bacau, a fost infiintat in anul 1880 pe o suprafata de 49 de hectare.

Arboretumul Hemeius reprezinta o valoroasa colectie dendrologica, aici intalnindu-se peste 178 specii de rasinoase care provin din America de Nord, Asia si Europa. Originalitatea acestui arboretum este data de compozitia lui, cu specii foioase mature, de plop alb cu diametrul de peste 2 metri si inaltime de peste 40 metri sau grupul de opt frati cu inaltimi de peste 42 metri si diametrul de peste 1 metru.

Cel care s-a ocupat de innobilarea speciilor de rasinoase, atat in colectie cat si in padurile domeniului, a fost specialistul german Cristian Adolf. Dupa anul 1885 au inceput sa fie introduse noi specii de foioase dar si specii indigene, actiune care a continuat pana in anul 1913.

In anul 1955, parcul a trecut in proprietatea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice si au fost luate masuri de intretinere si refacere. Astfel, unitatea a devenit o baza de cercetare mai ales pentru climatizarea speciilor exotice de interes forestier. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hemeiusi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Dendrologic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.