Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Fantana lui Manole din Pitesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pitesti, Romania precum: adresa Parcul Fantana lui Manole, cum ajung la Parcul Fantana lui Manole, program Parcul Fantana lui Manole, preturi Parcul Fantana lui Manole, poze Parcul Fantana lui Manole, localizare pe harta Parcul Fantana lui Manole si alte detalii Parcul Fantana lui Manole.

  • Locatie: Pitesti, Arges, Romania

In apropierea Manastirii Argesului a fost amenajat un parc in care un izvor curge neintrerupt, denumit “Fantana lui Manole”.

Legenda spune ca mesterul Manole a inaltat cu multa truda Manastirea Argesului impreuna cu alti mesteri priceputi. El a fost nevoit sa isi zideasca propria sotie, Ana, intrucat zidurile bisericii se surpau la nesfarsit.

La terminarea constructiei, mesterul Manole nu a putut cobora de pe biserica, intrucat i s-au furat scarile. Si-a facut aripi din sindrila, sarind de pe acoperisul acesteia. In locul in care s-a prabusit sufletul lui se spune ca a izvorat fasia de apa care ar fi binecuvantata.

Izvorul este natural, iar apa potabila.

Parcul este recent renovat, spatios si impodobit cu flori. A fost amenajat un loc de joaca pentru copii, banci si mult spatiu verde.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pitesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Fantana lui Manole?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Peste drum de vestita manastire unde monarhia din Romania are ingropate capetele incoronate se afla, in mijlocul unui parc cochet Fantana lui Manole….cu legenda ei cu tot.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.