Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Gulhane din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Parcul Gulhane, cum ajung la Parcul Gulhane, program Parcul Gulhane, preturi Parcul Gulhane, poze Parcul Gulhane, localizare pe harta Parcul Gulhane si alte detalii Parcul Gulhane.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Transport - tramvai: Gülhane

Parcul Gulhane este o parte din fosta gradina exterioara a Palatului Topkapi din Istanbul, accesata numai de catre curtea sultanului, care a fost deschis publicului in anul 1912. Astazi este un loc public indragit de localnici si turisti, care vin aici la picnic sub batranii copaci sau la promenada pe aleile care serpuiesc printre straturile de flori, pe sub artari si platani seculari si sa se bucure de vederi minunate peste Cornul de Aur si Marea Marmara, de pe terasa unde isi servesc ceaiul, aflata pe marginea de nord-est a parcului.

In parcul gulhane veti vedea havuzuri, fantani, columne, muzee si statui. Zidurile de la intrare prezinta fantani atat la exterior, cat si la interior. Atractiile parcului incep, pe partea stanga, in sensul de inaintare dinspre Hagia Sofia, cu Pavilionul Alay si Soguk Cesme (o fantana), Muzeul de Istorie a Stiintei si Tehnologiei in Islam, care functioneaza in acest parc din anul 2008, in fostele grajduri ale palatului Topkapi, ale carui ziduri se afla pe partea dreapta a parcului. Inaintand pe aleea principala veti intalni statui zoomorfe (lei, ursi, veverite) si copaci seculari. La cealalta extremitate a parcului, chiar in fata Pavilionului Bagdad se gaseste coloana bizantina lui Claudius. La stanga statuii se desfasoara o terasa ocupata de un local in aer liber, care ofera panorame splendide asupra marii. Prima statuie a lui Ataturk (parintele Turciei moderne), sculptata de catre Heinrich Krippel, se afla in acest parc din anul 1926.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Gulhane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.