Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Miniaturk din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Parcul Miniaturk, cum ajung la Parcul Miniaturk, program Parcul Miniaturk, preturi Parcul Miniaturk, poze Parcul Miniaturk, localizare pe harta Parcul Miniaturk si alte detalii Parcul Miniaturk.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Imrahor Caddesi Sütlüce
  • Transport - barca: Sütlüce or
  • Transport - metrou: 36T din Taksim (statia Miniatürk)
  • Website: www.miniaturk.com.tr
  • Telefon: 212 222 2882
  • Pret: adult/copil TL10/3
  • Program: 9am-6pm

Constructia parcului Miniaturk, primul parc de miniaturi din Istanbul, a inceput pe 30 iunie 2001. Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan a deschis, cu mare fast, parcul pe 2 mai 2003.

Miniaturk acopera o suprafata totala de 60.000 de metri patrati. Zona de modele este de 15.000 de metri patrati, ceea ce face din Miniaturk cel mai mare parc de miniaturi din lume, in ceea ce priveste suprafata de modele. De asemenea, parcul mai contine 40.000 de metri patrati de spatii deschise, 3.500 de metri patrati de zone acoperite, 2.000 de metri patrati de piscine si canale si o parcare cu o capacitate de 500 de vehicule.

Parcul expune 120 de modele realizate la o scala de 1/25, 57 dintre ele fiind din Istanbul, 51 din regiunea Anatolia si 12 din foste teritorii ale Imperiului Otoman, care se afla acum in afara Turciei. Pentru viitoare modele potentiale a fost rezervat un spatiu suplimentar si infrastructura a fost construita luand in considerare acest aspect. Prin urmare, Miniaturk va continua sa creasca, urmarind, intr-un fel, planul urbanistic.

Machetele au fost facute in 13 ateliere, 10 dintre ele fiind localizate in Turcia. In afara acestor ateliere, au mai contribuit la realizarea lor si Universitatile Yıldız Teknik si Dokuz Eylul. Modelele sunt realizate dintr-un material plastic intarit industrial, ce asigura o rezistenta la elementele naturii. Inainte de a fi expuse, modelele sunt supuse unor teste in zona de testare a parcului.

Parcul detine simboluri ale multor culturi si civilizatii. Machetele variaza de la Hagia Sofia la Selimiye, de la Fortareata Rumeli la Turnul Galata, de la casele Safranbolu la Manastirea Sumela, de la Qubbat As-Sakhrah la ruinele muntelui Nemrut. In plus, au fost recreate unele constructii care nu au supravietuit pana in prezent, precum Templul lui Artemis, Mausoleul din Halicarnas si Castelul Ajyad.

O atentie speciala a fost acordata tuturor civilizatiilor care au condus in zona Anatoliei si care si-au lasat amprenta asupra istoriei. Miniaturk urmareste o istorie de 3.000 de ani, din antichitate pana in Bizant, de la Seljuk pana la Imperiul Otoman si pana in ziua de azi. Proiectul Miniaturk este impartit in trei sectiuni principale, cu scopul de a crea o atmosfera de basm: Anatolia, Istanbul si fostele teritorii otomane.

Planificarea peisagisticii parcului a avut loc in acelasi timp cu lucrarile la infrastructura. Plantele au fost crescute intr-u mediu similar cu conditiile climatice din Cornul de Aur. In conformitate cu conceptul general al parcului Miniaturk, zona a fost decorata cu gazon, plante pitice si bonsai. Pe langa modelele expuse in acest muzeu in aer liber, parcul Miniaturk contine si alte zone de relaxare: un amfiteatru de 400 de locuri, un magazin de cadouri si suveniruri, un loc de joaca pentru copii, un labirint si o tabla de sah in marime umana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Miniaturk?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.