Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Monte Zaro din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Parcul Monte Zaro, cum ajung la Parcul Monte Zaro, program Parcul Monte Zaro, preturi Parcul Monte Zaro, poze Parcul Monte Zaro, localizare pe harta Parcul Monte Zaro si alte detalii Parcul Monte Zaro.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Parcul Monte Zaro din Pula este cel mai mare parc oras. A fost ridicat pe un deal de langa Institutul Hidrografic al Observatorului (Dilatatoarele di marina) cu doua cupole. Una dintre cupole a fost distrusa in timpul bombardamentelor din Al Doilea Razboi Mondial. Parcul a fost plantat sistematic si atent, pentru o perioada de zece ani, pe o suprafata de aproximativ 29.000 mp, si doar pe o zecime din suprafata are cladiri acoperite.

Compozitia parcului este axial-simetrica iar axa principala duce de la Observator la Fantana. Numarul de specii cultivate nu este foarte mare si sunt reprezentate in principal de plante mediteraneene: chiparos, pin, cedru, lemn cainesc, dafin, oleandru, paducel. In mijlocul parcului, pe un podium dreptunghiular din marmura, se afla instalat din anul 1877, un monument al viceamiralului Tegetthoff inconjurat de grup floral luxuriant. Monumentul a fost demolat in 1920, iar pe locul sau italienii au construit o fantana de apa.

Astazi, in acest parc cresc aproximativ 20 de specii de plante, cele mai numeroase sunt dafin, Viburnum, pinul Alep si cedrul, Atlas, Himalaya si cel mai impresionant, cedru de Liban. Coniferul pin din Alep (Pinus Halepensis) este cel mai important pentru aceasta regiune, deoarece tolereaza sarea si este adesea plantat in apropierea marii. In plus, este ideal pentru impadurire.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Monte Zaro?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.