Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Banff din Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Canada precum: adresa Parcul National Banff, cum ajung la Parcul National Banff, program Parcul National Banff, preturi Parcul National Banff, poze Parcul National Banff, localizare pe harta Parcul National Banff si alte detalii Parcul National Banff.

  • Locatie: Canada
  • Adresa: Banff, SW Alberta
  • Website: www.pc.gc.ca
  • Telefon: tel, info: 403 762 1550 tel, info: 780 852 6176
  • Pret: bilet intreg pentru o zi C$9.00, copil C$4.50, redus C$7.75, familie C$18

Parcul National Banff este cel mai vechi parc national al Canadei, fondat in 1885, in Stancosii Canadieni. Parcul, localizat la 120 km vest de Calgary in provincia Alberta, cuprinde 6,641 kilometrii patrati de teren montan, cu numerosi ghetari si platouri de gheata, paduri dese de conifere si zone alpine. Icefields Parkway se extinde de la Lake Louise, facand legatura cu Parcul National Jasper in partea de nord. Padurile Provinciale si Parcul National Yoho sunt vecinii de la vest, in timp ce Parcul National Kootenay este localizat catre sud si Kananaskis Country catre sud-est.

Principalul centru comercial al parcului este orasul Banff, aflat in valea Raului Bow. Canadian Pacific Railway a avut un impact major in primii ani de existenta ai Banff-ului, construind Hotelul Banff Springs si Chateau Lake Louise, atragand turisti printr-o publicitate vasta. La inceputul secolului XX, drumurile au fost construite in Banff de catre detinutii de razboi si prin lucrarile publice din perioada Marii Depresii. Incepand cu anul 1960, facilitatile de cazare au fost deschise pe parcursul intregului an, cu o rata de vizitare anuala a Banff-ului in crestere cu peste 5 milioane in anii 90, turistii traversand parcul pe Autostrada Trans Canada.

Lake Louise

Acest lac glaciar a fost numit dupa Printesa Louise Caroline Alberta si este cunoscut pentru apele sale de smarald uimitoare in care se oglindesc ghetarii din jur care l-au format. Pe malul de est al lacului se afla Chateau Lake Louise, unul din cele mai luxoase hoteluri feroviare ale Canadei. Lacul in sine este cunoscut si pentru catunul Lake Louise care este format din doua comunitati separate: Satul si Samson Mall.

Banf Gondola

Alocati-va 8 minute din timp pentru una din cele mai frumoase panorame asupra parcului pe care le veti vedea vreodata. Veti calatori cu gondola catre varful Muntelui Sulphur la o inaltime de 2285 de metri, de unde veti putea observa piscurile din jur, orasul Banff si Bow Valley de la est la vest.

Upper Hot Springs

Aceste izvoare termale de patrimoniu din 1930 au fost renovate pentru a oferi toate conditiile unui spa modern. Bucurati-va de un masaj, o baie cu aburi sau orice alt tratament in timp ce admirati privelistile montane pe fereastra. Este deschis pe tot timpul anului si contine si o cafenea, o piscina pentru copii si un magazin de suveniruri.

Banf Park Museum

Construit in 1903 de catre Geological Survey of Canada, muzeul prezinta fauna salbatica diversa intr-un mod diferit: conservata prin impaiere. Este deschis zilnic pe timpul verii intre 10 si 18 iar pretul unui bilet de intrare este de 4 dolari.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Banff?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.