Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Djerdap din Serbia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Serbia precum: adresa Parcul National Djerdap, cum ajung la Parcul National Djerdap, program Parcul National Djerdap, preturi Parcul National Djerdap, poze Parcul National Djerdap, localizare pe harta Parcul National Djerdap si alte detalii Parcul National Djerdap.

  • Locatie: Serbia

Unul dintre cele mai importante parcuri din Europa, Parcul National Djerdap din Serbia a fost infiintat in anul 1983 si incepe de la Cetatea Golubac, pe partea care duce spre Belgrad. Sediul central al Parcului National Djerdap este in Donji Milanovac, in timp ce in Dobra si Tekija se afla puncte de lucru.Parcul merge paralel cu Dunarea, pe care o insoteste pe o fasie lata de la 2 pana la 8 km si ocupa o suprafata de 64.000 ha, cu paduri, terenuri si zona de pescuit, care include fluviul Dunarea, sau mai exact pe malul drept la frontiera de stat cu Romania, cu rauri, paraie, confluentele si luncile lor, zonele inundabile.

Zona abunda in paduri cu salcam, carpen, frasin de munte, fag si stejar. Fauna este, de asemenea, bine diversificata aici. In lunile ianuarie si februarie, aici se organizeaza vanatoarea de sacali si lupi. Din punct de vedere petrografic, in parc se gasesc stanci cu compozitie silicoasa si calcaroasa care domina prin chei si canioane si care formeaza masive inalte. Putem mentiona stancile Jelenske, Sokolovac, Čoka Njalta, Veliki Strbac, Mali Strbac.

Straturile petrografice asezate sub forma de benzi de grosimi dferite sunt taiate de la vest la est de catre Dunare, care ofera privirii o sectiune transversala magnifica, care face ca defileul din zona cazanelor sa fie unic. Din Romania se ajunge aici pe cale rutiera dupa ce trecem Dunarea la Portile de Fier-Turnu Severin, in Serbia, urmand malul fluviului in directia Kladovo-Golubac.

Parcul National Djerdap este deschis pentru vizitatori tot timpul anului. In afara de vizitarea unui numar de puncte de belvedere, cu vederi impresionante, de-a lungul traseelor montane, sau vizitarea Centrului turistic din Donji Milanovac, puteti ajunge sa cunoasteti Parcul National prin intermediul Cetatii Golubac, situl arheologic Lepenski Vir, Tabula lui Traian si castrul Diana din Karatas.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Serbia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Djerdap?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.