Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Domogled – Valea Cernei din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Parcul National Domogled – Valea Cernei, cum ajung la Parcul National Domogled – Valea Cernei, program Parcul National Domogled – Valea Cernei, preturi Parcul National Domogled – Valea Cernei, poze Parcul National Domogled – Valea Cernei, localizare pe harta Parcul National Domogled – Valea Cernei si alte detalii Parcul National Domogled – Valea Cernei.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Diversitatea tipurilor de peisaje (abrupturi calcaroase cu Pin Negru de Banat, canioane cu paraie cu debit puternic fluctuant, varfuri calcaroase cu vegetatie submediteraneana, paduri intinse de fag de varste mari, goluri alpine cu jnepenis, lacuri de acumulare montane, chei si prapastii calcaroase, catune izolate in munte, pajisti subalpine cu lapiezuri), pesteri termale unice in Romania, izvoare termominerale, endemisme si raritati de flora si fauna ofera tuturor iubitorilor de natura experiente inedite.

Infiintat in anul 1990, avand administratie proprie incepand cu anul 2003, Parcul National Domogled-Valea Cernei este situat in sud-vestul Romaniei si se intinde pe suprafata a 3 judete, si anume: Caras-Severin, Mehedinti si Gorj. Din punct de vedere geografic, Parcul se intinde peste bazinul raului Cerna, de la obarsie pana la confluenta cu raul Belareca, peste masivul Muntilor Godeanu si al Muntilor Cernei pe versantul drept si respectiv Muntilor Valcanului si Muntilor Mehedinti pe versantul stang.

Valea Cernei are o serie de particulariti climatice care au facut ca biodiversitatea de aici sa fie extrem de complexa. Suprafata Parcului National Domogled – Valea Cernei este de peste 60.000 ha, el fiind cel mai mare parc national din Romania.

Pe Valea Cernei se situeaza una dintre cele mai vechi statiuni balneoclimaterice din Europa, Baile Herculane. Istoria statiunii se identifica practic cu istoria Romaniei, incepand de la cucerirea romana si pana astazi. Astfel, in anul 153 e.n. a fost consfintit actul de nastere a statiunii balneare prin discursul lui M. Sedatius Severianus, ales in functia de consul la Roma. Dupa retragerea trupelor romane de pe teritoriul Daciei are loc o stagnare a dezvoltarii statiunii, dar izvoarele termale raman cunoscute de catre localnici. Cei care revitalizeaza statiunea sunt austriecii, care construiesc pun in valoare potentialul statiunii, incepan cu secolul al XVIII-lea. Insa razboiul ruso-austro-turc dintre anii 1736 – 1739 avea sa duca la distrugerea aproape in intregime a statiunii.

Odata cu secolul al XIX-lea, are loc o revigoarare puternica a statiunii, construindu-se infrastructura specifica, parcurile etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Domogled - Valea Cernei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.