Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Muntii Macinului din Macin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Macin, Romania precum: adresa Parcul National Muntii Macinului, cum ajung la Parcul National Muntii Macinului, program Parcul National Muntii Macinului, preturi Parcul National Muntii Macinului, poze Parcul National Muntii Macinului, localizare pe harta Parcul National Muntii Macinului si alte detalii Parcul National Muntii Macinului.

  • Locatie: Macin, Tulcea, Romania

Parcul National Muntii Macinului este localizat in Podisul Dobrogean si are o caracteristica unica. Aici ecosistemele caracteristice stepei pontico-balcanice, padurilor submediteraneene si balcanice se dezvolta pe munti hercinici, unii dintre primii formati pe continent.

Aici exista numeroase specii rare de copaci ocrotiti prin lege, atat datorita faptului ca sunt pe cale de disparitie, cat si a faptului ca se inalta pe cei mai vechi munti din Romania, Muntii Macinului. Acestia au fost formati in timpul orogenezei hercinice, care a avut loc in urma cu 300-400 milioane de ani.

Aici altitudinea variaza intre 7 m si 467 m, cele mai importante culmi fiind Culmea Macinului si Culmea Pricopanului.

Suprafata parcului este de 11.140,2 ha, din care cea mai mare suprafata este ocupata de fond forestier, iar 0,3% este reprezentata de pasuni.

Ecosistemel forestiere asigura stabilitatea ecologica si habitatul optim pentru speciile erbacee deosebite din acest teritoriu.

Complexitatea acestui parc este dat de biodiversitatea bogata ce combina stepa cu silvostepa.

Predomina speciile de foioase de amestec, gorunul in nord si stejarul brumariu sau pufos in sud.

Parcul Muntii Macinului este renumit si prin prezenta a 6 specii incluse in Lista Rosie Europeana in categoria “vulnerabil”, printre care se numara: clopotelul dobrogean, merinana, ghiocelul cu frunze indoite, garofita pitica de stanca etc.

Fauna rezervatiei naturale este reprezentata de broasca testoasa (monument al naturii), balaurul dobrogean, vipera cu corn, vulturul plesuv, ciocanitoarea neagra si dumbraveanca, toate fiind specii protejate pe plan international.

Acestora li se adauga fluturi, reptile, pasari (dumbraveanca, soimul dunarean) si mamifere precum: popandaul, dihorul patat, pisica salbatica, jderul de piatra, cerbul carpatin (prezent in Dobrogea doar in Muntii Macinului), capriorul, mistretul, iepurele etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Macin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Muntii Macinului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.