Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Piatra Craiului din Bran, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bran, Romania precum: adresa Parcul National Piatra Craiului, cum ajung la Parcul National Piatra Craiului, program Parcul National Piatra Craiului, preturi Parcul National Piatra Craiului, poze Parcul National Piatra Craiului, localizare pe harta Parcul National Piatra Craiului si alte detalii Parcul National Piatra Craiului.

  • Locatie: Bran, Brasov, Romania

Rezervatia naturala Piatra Craiului s-a infiintat in anul 1938, fiind prima masura de protectie a Masivului Piatra Craiului.

Principalele obiective ale infiintarii rezervatiei a fost conservarea biodiversitatii si stimularea turismului. Masivul Piatra Craiului a devenit Parc National doar in anul 1990.

Pe o suprafata de 6.967 ha din Muntii Meriodionali, Parcul National cuprinde Creasta Pietrei Craiului in totalitate si spatiile din culoarele intramontane limitrofe, Rucar – Bran si Rucar – Zarnesti. Suprafata totala a rezervatiei este de 14.773 ha.

Parcul National Piatra Craiului detine o zona speciala de conservare ce contine 4 zone castice: Cheile Zarnestilor cu Prapastiile Zarnestilor (pe teritoriul judetului Brasov), Cheila Dambovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei (pe teritoriul judetului Arges).

Tot aici exista o arie protejata, cu o suprafata de aproximativ 1.200 ha pe care pasunatul este interzis si 683 ha de rezervatie stiintifica.

Diversitatea florala este reprezentata de 1.170 de specii, printre care: Ligularia Sibirica, Garofita Pietrei Craiului, Barba Ursului, FLoarea de colt si Papucul Doamnei, precum si 41 de specii de orhidee. Fauna este dominata de ursul brun si capra neagra.

Parcul National este situat intr-o zona accesibila, existand trasee amenajate, marcate pe alocuri, pe care s-au construit adaposturi si refugii. Cele mai cunoscute sunt cabanele de la Plaiul Foii si Vladusca, refugiul Grind, refugiul Diana, refugiul de la Vf. La om (2.239 m), cel de la Varful Ascutit (2.156 m). Exista si un refugiu-iglu, primul de acest fel, refugiul Spirlea, construit initial ca adapost pentru bacteria de tunuri, intre anii 1942-1945, denumit si Cabana Negru Voda.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bran, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Piatra Craiului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Briza de Munte
Bran, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Briza de Munte

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.