Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Retezat din Rausor, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rausor, Romania precum: adresa Parcul National Retezat, cum ajung la Parcul National Retezat, program Parcul National Retezat, preturi Parcul National Retezat, poze Parcul National Retezat, localizare pe harta Parcul National Retezat si alte detalii Parcul National Retezat.

  • Locatie: Rausor, Hunedoara, Romania

Parcul National Retezat a fost creat in 1935, fiind primul parc national din Romania destinat conservarii frumusetilor acestor munti si a florei endemice de aici.

Altitudinile variaza intre 794 m si 2.509 m (vf.Peleaga), formand un relief sculptural si un peisaj spectaculos.

Muntii Retezat au unele din cele mai frumoase privelisti din Europa sud-estica. Masivul este traversat de multe poteci turistice marcate pentru amatorii de drumetii. Pentru cei bine pregatiti exista ai cateva trasee de catarare. Locurile de campare amenajate si cabanele turistice din jurul parcului va asteapta.

Parcul National Retezat este renumit prin diversitatea floristica, adapostind aproape 1.190 de specii de plante superioare, din cele peste 3.450 cunoscute in Romania. Existenţa aici a mai bine de o treime din flora Romaniei este unul din motivele pentru care a fost declarat Parc National. La acestea se adauga un numar mare de specii inferioare.

Fauna Parcului National Retezat, datorita habitatelor sale foarte diverse, naturale sau putin modificate de interventia umana, adaposteste o fauna deosebit de bogata atat in ceea ce priveste numarul de specii cat si in numarul mare de exemplare care alcatuiesc populatiile acestor specii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rausor, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Retezat?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Trei Brazi
Rausor, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Trei Brazi

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.