Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul National Yellowstone din Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Statele Unite ale Americii precum: adresa Parcul National Yellowstone, cum ajung la Parcul National Yellowstone, program Parcul National Yellowstone, preturi Parcul National Yellowstone, poze Parcul National Yellowstone, localizare pe harta Parcul National Yellowstone si alte detalii Parcul National Yellowstone.

Parcul National Yellowstone din SUA

Parcul National Yellowstone a fost intemeiat la data de 1 martie 1872 fiind primul parc national din lume. El se afla pe teritoriul a trei state federale nord americane iar 96 % din suprafata parcului se afla pe teritoriul statului Wyoming, 3 % pe teritoriul statului Montana si numai 1 % pe teritoriul statului Idaho.

Yellowstone este cel mai vechi si intins parc american. Este situat pe un adevarat bazin de lava acoperit de straturi de roci solide prin care tasnesc numeroase gheizere (apa si vapori fierbinti) si izvoare calde. Unul dintre aceste izvoare, a carui apa atinge 90°C, are culori incredibile. Yellowstone National Park este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din lume, având suprafata de 8.987 km², ceea ce corespunde aproximativ cu suprafata insulei Corsica. Pe directia nord-sud parcul are o lungime de 102 km, iar pe directia est-vest 87 km.

Parcul cuprinde si o parte din muntii Rocky Mountain, motiv pentru care are o altitudine medie de 2.440 m, punctul cel mai inalt fiind Eagle Peak cu altitudinea de 3462 m, iar punctul cu cea mai joasa altitudine este in nord cu altitudinea de 1620 m. Numele parcului provine de la numele fluviului omonim, Yellowstone, care este apa curgatoare cea mai importanta de pe teritoriul parcului.

Printre caracteristicile faimoase ale parcului Yellowstone se numara prezenta frecventa a izvoarelor termale si a gheizerelor, precum si existenta unor animale ca bizonul, ursi grizzli, ursi negri, caprioare, elani sau lupi. In anul 1978 a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul National Yellowstone?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Statele Unite ale Americii