Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parcul Yildiz din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Parcul Yildiz, cum ajung la Parcul Yildiz, program Parcul Yildiz, preturi Parcul Yildiz, poze Parcul Yildiz, localizare pe harta Parcul Yildiz si alte detalii Parcul Yildiz.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Çırağan Caddesi Yıldız
  • Transport - autobuz: Yahya Efendi
  • Pret: muzeul cabanei adult/copil TL10/5
  • Program: muzeul cabanei 9am-4.30pm Mar, Mie & Vin-Dum

Parcul Yildiz este unul din cele mai mari parcuri publice din Istanbul, aflat in cartierul Besiktas. Parcul este o parte din gradina inchisa a fostului palat imperial Yildiz, din timpul domniei sultanului Abdulhamid II. In perioada bizantina, zona ocupata de parc a fost impadurita, servind ca domeniu de vanatoare. In timp zona a fost populata cu livezi, avand in fata lor palatele de pe malul European al Bosforului.

Cartierul a inceput sa infloreasca in urma constructiei palatului, in secolul al 19–lea si si-a luat numele de la primul pavilion, Yildiz (Stea) Pavilion, comandat de Selim III. Gradina exterioara a palatului a fost inconjurata de ziduri inalte si separata de livada in timpul domniei lui Abdulhamid al II-lea, in secolul al 19-lea. Un mic lac artificial, pavilioane, case de vara si o fabrica de portelan, care functioneaza si azi, au fost construite in aceasta gradina.

In prezent, parcul Yildiz este un parc foarte mare cu flori, plante si copaci din toate partile lumii. El dateaza din epoca otomana si ofera o vedere panoramica la Bosfor, fiind un loc favorit de picnic si de petrecere a timpului liber. Doua pavilioane vechi si frumoase, Yldiz si Malta, corturi si o cabana sunt folosite de localnici si turisti pentru a se odihni, bea ceai si servi micul dejun sau masa de pranz. Doua lacuri artificiale sunt folosite pentru agrement.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parcul Yildiz?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.