Vizualizezi pagina obiectivului turistic Parque del Retiro din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Parque del Retiro, cum ajung la Parque del Retiro, program Parque del Retiro, preturi Parque del Retiro, poze Parque del Retiro, localizare pe harta Parque del Retiro si alte detalii Parque del Retiro.

  • Locatie: Madrid, Spania
  • Transport - metrou: Retiro, Príncipe de Vergara, Ibiza, Atocha
  • Program: 6am-mizeul noptii Mai-Sep, 6am-11pm Oct-Apr

In mijlocul traficului si agitatiei orasului Madrid, incadrat de strazile aglomerate Alfonso XII, Alcala si Menendez Pelayo, Parque del Retiro reprezinta o oaza de liniste. De la intrarea principala din Plaza de Independencia vizitatorul ajunge rapid la lacul artificial cu o suprafata de 120 de hectare. De aici aleile duc la frumoasa Rosaleda (gradina de trandafiri), la gradina cu model geometric in stil frantuzesc Jardin de Don Cecilio, la Palatul de Cristal cu a sa fantana sau la una din cafenelele in aer liber unde locuitorii Madridului adora sa-si ia aperitivul – la soare sau la umbra, in functie de sezon.

In timpul lui Filip al II-lea resedinta regala cunoscuta ca Real Sitio del Buen Retiro (Retragerea Placuta) era invecinata cu Manastirea San Jeronimo. Amandoua erau situate in afara orasului care era concentrat in jurul Alcazar-ului. Tot ce a mai ramas din Real Sitio este cladirea ocupata de Museo del Ejercito, Cason si Parcul Retiro.

In 1632 Contele-Duce de Olivares, favoritul lui Filip al IV-lea, i-a prezentat cheile parcului stapanului sau. Ulterior, parcul a devenit celebru in intreaga lume drept scena unor festivaluri de Curte splendide ca lupte de tauri, lupte de nave machete, focuri de artificii, baluri si spectacole dramatice. In secolul 18 anumite zone ale parcului, care pana atunci erau inchise publicului, au fost deschide oamenilor din Madrid, iar in 1869 intregul parc a devenit proprietatea orasului.

Parcul contine o serie de fantani: Los Galapagos (1830), El Angel Caido (1878), La Alcachofa (1776), create de Ventura Rodriguez pentru Salon del Prado; si o fantana de Victorio Macho (1926) in onoarea omului de stiinta Ramon y Cajal.

Palacio de Velazquez, o cladire in stil neo-renascentist cu acoperis din sticla, a fost construit in anul 1887 pentru Expozitia Coloniala care a avut loc in acel an. A fost restaurat complet si adus la zi cu toate tehnicile moderne de expozitie. De asemenea, Palacio de Cristal a fost construit in anul 1887 pentru Expozitia Filipinelor. Monumentul ornat in onoarea lui Alfonso al XII-lea (1901) se gaseste langa lacul din Parque del Retiro. Exista si un observator construit in anul 1790 dupa planul lui Juan de Villanueva, situat pe cel mai inalt punct din parc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Parque del Retiro?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Parcul Retiro –Madrid
Cind spunem parcul Retiro vorbim un numai despre cel mai important parc din Madrid,nu numai ca dimensiuni (12 hectare) ci si prin istoria sa ,acesta a fost parc regal al monarhilor spanioli. La una din portile de intare, prezideaza monumentul omagial (glorieta) in cinstea lui Alfonso al XII lea (arcada cu statuie ecvestra), construit in anul 1922 de catre mama sa.
Aceste gradini au fost complementare palatului Buen Retiro, realizate cu ajutorul unor artisti italieni, care l-au construit ca o succesiune de spatii in care vegetatia alterneaza cu lacuri, statui,mici ermitaje formind un autentic labirint care dau o nuanta baroca decorului. Acesta va fi schimbat in secolul al XVIII lea de catre familia regilor Bourbon, care au ajuns la tronul Spaniei, dand influente franceze. Specifica este zona din parc care se cheama “Parterre”.
Un loc aparte il are gradina cu trandafiri” Rosalenda” si Fantana lui Lucifer.
In timpul razboiului de Independenta a Spaniei ,parcul a fost complet distrus.
In timpul domniei lui Ferdinand al VII lea si al reginei Isabelle a II a parcul va reveni la viata. Din 1868 va deveni proprietatea municipalitatii si va fi deschis pentru toti locuitorii orasului. Este un loc de promenada care permite activitati variate: plimbari cu barca pe lac, odihna pe terase,asistenta la diferite jocuri, concerte, targuri, vizite la expozitiile care au loc in Casas de Vacas, palatul Velasquez si in palatul de Cristal, jogging, plimbari cu bicicleta, plimbari pe patine cu rotile. Dintre multitudinea statuilor se remarca cele ale generalului Martinez Campas a artistului Mariano Benlliure. Dau culoare in zi de week end jongleri si artisti ambulanti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.