Vizualizezi pagina obiectivului turistic Partia de Ski Parang din Petrosani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Petrosani, Romania precum: adresa Partia de Ski Parang, cum ajung la Partia de Ski Parang, program Partia de Ski Parang, preturi Partia de Ski Parang, poze Partia de Ski Parang, localizare pe harta Partia de Ski Parang si alte detalii Partia de Ski Parang.

  • Locatie: Petrosani, Hunedoara, Romania

Partiile de Ski Parang sunt situate in inima Muntilor Parang, la aproximativ 5 kilometri de municipiul Petrosani. Statiunea Parang se afla la aprox 1.800 de metri altitudine, fiind una dintre cele mai apreciate statiuni de catre iubitorii sporturilor de iarna.

Partiile de ski existente aici au fost toate concepute pe versanti nordici, pastrand astfel mai bine calitatea zapazii. In Parang se poate ajunge din Petrosani – apoi cu telescaunul – al doilea ca lungime din tara dupa cel din Borsa.

Cele 10 partii sunt intretinute cu utilaje de batut zapada si sunt deservite de 6 teleschiuri si un telescaun

Partia de ski Parang sau Sub Telescaun 1 are un nivel de dificultate medie, o lungime de 2.400m, o altitudine la plecare de 1.685m, iar la sosire 1.073m, este deservita de telescaun si nu beneficiaza de nocturna.

Partia de ski Sub Telescaun 2 are un nivel de dificultate scazut, o lungime de 360m si diferenta de nivel de 100m. Transportul este asigurat de teleschi si beneficiaza de iluminare nocturna.

Partia de ski Spre Saivane are un grad de dificultate mediu,o lungime de 900m, o diferenta de nivel de 250m (altitudinea de plecare este de 1.550m si la sosire 1.300m) si beneficiaza de iluminare nocturna si teleschi.

Partia B – este situata pe versantul vestic fata de Varful Parangul Mare, numele fiindu-i dat de forma sa ciudata in forma de “B”; este o partie de dificultate ridicata, utilizata pentru concursuri de catre schiorii profesionisti si dispune de un teleschi; lungimea partiei este de 3 km si are o diferenta de nivel de 800m.

Partia Slima este situata pe un versant insorit, fiind ferita de vanturi puternice, are 4 km lungime si dispune de un teleschi.

Partia V – coboara din Varful Parangul Mare spre rascrucea cu partia Slima si are 2 km lungime.

Unitatile de cazare – cabane, vile si/sau pensiuni inglobeaza peste 1.200 de locuri. Pentru a va bucura de o priveliste superba si o zapada excelenta pentru ski si snowboard trebuie sa ajungeti intai la Petrosani, si de aici inca aproape 5 Km pana la telescaun.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Petrosani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Partia de Ski Parang?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.