Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pavilionul Alay din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Pavilionul Alay, cum ajung la Pavilionul Alay, program Pavilionul Alay, preturi Pavilionul Alay, poze Pavilionul Alay, localizare pe harta Pavilionul Alay si alte detalii Pavilionul Alay.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Parcul Gülhane
  • Transport - tramvai: Gülhane

Pavilionul Alay sau Pavilionul de Parada, la care se ajunge de la intrarea sudica in Parcul Gulhane, este in prezent utilizat ca o sala de expozitie. Cladirea sub forma de bulb, construita in anul 1565, a fost reconstruita de catre arhitectul Kirk Balyan, la comanda sultanului Mahmud al II-lea, in anul 1819. Ea a fost ridicata in partea stanga a portii meridionale a Parcului Gulhane. Chioscul Alay a fost folosit de sultani in timpul paradelor publice militare si ca punct de observatie. Este construit in stilul Empire, cu fatade imbracate in marmura si scripturi caligrafice sub ferestrele cu vedere la strada, care au fost scrise de catre Mustafa Izzet Efendi, cel mai faimos caligraf al secolului al 19-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pavilionul Alay?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.