Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pavilionul Carlos Lopes din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Pavilionul Carlos Lopes, cum ajung la Pavilionul Carlos Lopes, program Pavilionul Carlos Lopes, preturi Pavilionul Carlos Lopes, poze Pavilionul Carlos Lopes, localizare pe harta Pavilionul Carlos Lopes si alte detalii Pavilionul Carlos Lopes.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia

Pavilionul Carlos Lopes se afla pe partea stanga a Parcului Eduardi VII in sensul de mers spre Piata Pombal. Edificiul a fost construit in anul 1922, ca pavilion portughez la expozitia din Rio de Janeiro, care celebra centenarul Independentei Braziliei.

Dupa expozitie, pavilionul a fost reconstruit pe locul in care se afla astazi. S-a deschis in anul 1932, cu ocazia Expozitiei Peortugheze Industriale. Dupa expozitie, pavilionul a fost folosit ca loc de intalnire, sala de concerte si chiar o sala de sport. Initial cunoscut sub numele de Palatul Expozitional, pavilionul a fost redenumit in anul 1984 dupa numele maratonistului Carlos Lopes, castigatorul primei medalii de aur olimpice pentru Portugalia la Jocurile Olimpice din Los Angeles.

Pavilionul, zugravit in alb si ocru, a fost proiectat de arhitectii portughezi Guilherme si Carlos Rebello de Andrade si Alfredo Assunção Santos. Acesta este frumos decorat cu placi ceramice mari create de artistul azulejo (ceramist), Jorge Colaco. Sculptorul Raul Xavier a executat sculpturile care flancheaza intrarea principala.

In anul 2003, municipalitatea a hotarat sa inchida pavilionul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pavilionul Carlos Lopes?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.