Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pavilionul Hıdiv din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Pavilionul Hıdiv, cum ajung la Pavilionul Hıdiv, program Pavilionul Hıdiv, preturi Pavilionul Hıdiv, poze Pavilionul Hıdiv, localizare pe harta Pavilionul Hıdiv si alte detalii Pavilionul Hıdiv.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Çubuklu Yolu 32 Kanlıca Çubuklu
  • Transport - barca: Kanlıca
  • Website: www.beltur.com.tr
  • Pret: intrarea libera
  • Program: 9am-10pm

Pavilionul Hidiv se afla localizat in partea anatoliana a Istanbulului. La origini, palatul a fost casa guvernatorului (chediv) egiptean la Istanbul. Ca urmare a deselor vizite a chedivului egiptean in capitala otomana si pentru intarirea relatiilor egipteano-sudanezo-turce, Abbas al II-lea (1892-1914) a comandat arhitectului italian Antonio Lasciac (1856-1946) si asistentului sau Delfo Seminati, un proiect pentru a construi o resedinta de vara pe malul Bosforului.

Palatul proiectat in stil Art Nouveau a fost inspirat in principal de vilele italiene din epoca Renasterii si a fost finalizat in anul 1907. Palatul se afla localizat pe o colina, intr-o livada mare de 110 hectare, in apropierea cartierului Barred Beykoz, intr-o zona cu vedere la stramtoarea Bosfor. Pavilionul Hidiv este inconjurat de terase de marmura pe partea rasariteana a cladirii patrate, cu trei etaje iar laturile de sud si nord-vest sunt in forma de semiluna.

Palatul are un turn inalt. In fata intrarii principale se afla o fantana monumentala. Cladirea mai are in jurul ei si alte fantani mai mici si piscine. Resedinta are cea mai mare gradina de trandafiri din Istanbul si parterul contine camere dispuse in jurul unui hol central. La etajul de sus exista doua dormitoare mari. Terasa de pe partea de sus a cladirii este accesibila cu ajutorul unui lift operat cu abur. Imobilul are tavane si acoperis cu vitralii.

Interiorul palatului este decorat cu elemente neo-clasice, neo-islamice si neo-otomane. Capitelurile stalpilor de marmura, peretii si plafoanele sunt decorate cu stucaturi refrezentand flori, fructe si animale de vanatoare, elemente care reflecta efectele arhitecturii europene. Poarta exterioara a cladirii este complet poleita cu elemente decorative sub forma de flori.

Statul turc a cumparat palatul Hidiv in anul 1937. Dupa anul 1979 a fost restaurat iar din anul 1984 este deschis publicului ca muzeu. Salile interioare au fost folosite pentru un restaurant, nivelurile superioare pentru un hotel (ulterior inchis), iar sala de marmura si gradinile din jurul resedintei drept cafenea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pavilionul Hıdiv?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.