Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pavilionul Malta din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Pavilionul Malta, cum ajung la Pavilionul Malta, program Pavilionul Malta, preturi Pavilionul Malta, poze Pavilionul Malta, localizare pe harta Pavilionul Malta si alte detalii Pavilionul Malta.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Pavilionul Malta este un pavilion de odihna situat in Parcul Yildiz, spre partea de nord a zidului care il desparte de Palatul Yildiz, construit dupa asediul Maltei. Mai exista alte pavilioane de odihna, construite de Abdul Aziz al II-lea in gradina din spatele Palatului Ciragan.

Pavilionul Malta are doua etaje si a fost construit ca si cabana de vanatoare de catre arhitectul Sarkis Balyan, in stil neo-baroc cu puternice influente occidentale, finalizat in anul 1870. In anul 1979 cladirea a fost restaurata. Coloane corintice din marmura si arcade rococo decoreaza fatadele pavilionului. Stilul baroc al secolului al 19-lea a fost reflectat in ferestrele ovale, cornisele si coloanele cladirii.

Fatadele cladirii, cea centrala, cu balcoane deasupra pridvorului de la intrare, si cele laterale, sunt vopsite in galben si verde. Cladirea are patru cai de acces. Intrarea se deschide spre o sala mare cu vedere la malul apei. Pe ambele parti ale holului de la intrare doua scari se ridica la etajul superior. Un candelabru mare atarna de un tavan in forma de dom, care este opulent decorat cu ramuri curbate si motive florale.

In sala de la parter se afla o fantana de marmura, decorata cu o lebada sculptata si pesti, situata in centrul unei piscine. Intre sala si camera de zi exista alte fantani de marmura cu cinci niveluri, cu figuri de lebede sculptate. Doua coloane de marmura incadreaza scara care urca la etaj. Deasupra salii principale, la etaj, se afla doua camere mari si una mai mica. Marile saloane de pe ambele etaje sunt echipate cu un semineu de marmura colorata, sculptata cu motive florale. Peretii saloanelor sunt decorati cu picturi in ulei reprezentand peisaje. Doua camere la etajul superior sunt decorate cu motive florale. Din anul 1982 pavilionul a fost deschis publicului, in el functionand o cafenea si un restaurant.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pavilionul Malta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.