Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pereții megalitici din Cefalù, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cefalù, Italia precum: adresa Pereții megalitici, cum ajung la Pereții megalitici, program Pereții megalitici, preturi Pereții megalitici, poze Pereții megalitici, localizare pe harta Pereții megalitici si alte detalii Pereții megalitici.

  • Locatie: Cefalù, Sicilia, Italia

Cea mai remarcabila marturie a Kefaloidonului (Cefalù) sunt fortificatiile, asa-numitele “ziduri megalitice”, construite cu ajutorul tehnicii de piatra uscata, cu blocuri uriase de trei picioare grosime.

Peretii, inca foarte bine pastrati astazi, mai ales in partea de nord, au acoperit intregul oras, dandu-i aparitia unei cetati incontestabile. Pana la 600 de ani, de-a lungul zidurilor, au fost deschise patru usi: doua la sud, "Porta Terra " din Piazza Garibaldi si "Porta Osuna " in Piata Columbus, la vest, "Porta Marina " sau " Poarta Estului " si Porta Giudecca".

Peretii dateaza la sfarsitul secolului al V-lea i.Hr. Sectiunea mai bine conservata este cea de nord, care se extinde pe aproape 100 de metri in latime si aproximativ 8 metri in inaltime. In aceasta sectiune, limitata de doua turnuri proeminente, au fost efectuate mai multe lucrari de intretinere care dateaza din diferite perioade de timp. Cu toate acestea, aceste interventii nu a subminat caracterul monumental al structurii, datorita careia Cefalu a fost descris ca bastionul ridicat deasupra stancii de pe malul marii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cefalù, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pereții megalitici?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.