Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Albastra din Pietroasa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pietroasa, Romania precum: adresa Pestera Albastra, cum ajung la Pestera Albastra, program Pestera Albastra, preturi Pestera Albastra, poze Pestera Albastra, localizare pe harta Pestera Albastra si alte detalii Pestera Albastra.

  • Locatie: Pietroasa, Timis, Romania

Pestera Albastra este situata langa Pietroasa (la 12 km de Faget), judetul Timis. Unicitatea pesterei de la Pietroasa este data de dominanta cromatica atent studiata de catre speologi (Albastru de Pietroasa).

De pe valea Pustinis se poate urca pe versantul nordic al Dealului lui Filip la pestera cunoscuta de localnici sub denumirea de “Pestera cu apa”. Se afla la cota 340m si are o lungime totala de 370m. Intrarea orientata spre N-NV este lata de 9,5m si inalta de 2m, fapt ce permite iluminarea difuza pana la 70m. Pestera are o coloana de 7m inaltime numita “Tibia si Peroneu”. Sapaturile arhiologice au scos la iveala un depozit de cereale, ceramica neolitica, si resturi scheletice ale ursului de pestera.

Pentru a ajunge la pestera va trebui sa manifestati ceva atentie intrucat drumul spre aceasta nu este marcat, iar intrarea in pestera nu este foarte mare, asa ca se poate trece cu mare usurinta de ea.

Drumul pana la pestera Albastra dureaza aproximativ o ora, in mers de plimbare, traseul fiind un traseu usor. Pentru a intra in pestera se recomanda incaltari rezistente la apa si bineinteles lanterne, aceasta nefiind iluminata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pietroasa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Albastra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.