Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Ciur Izbuc din Remetea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Remetea, Romania precum: adresa Pestera Ciur Izbuc, cum ajung la Pestera Ciur Izbuc, program Pestera Ciur Izbuc, preturi Pestera Ciur Izbuc, poze Pestera Ciur Izbuc, localizare pe harta Pestera Ciur Izbuc si alte detalii Pestera Ciur Izbuc.

  • Locatie: Remetea, Bihor, Romania

Relieful carstic al muntilor Padurea Craiului din Apuseni gazduieste o serie de pesteri cu valoare turistica incontestabila, printre care se numara si pestera Ciur Izbuc.

Pestera Ciur Izbuc se afla in Gropa Ciurului si a fost explorata pentru prima data in 1952, pe o lungime de 150 m. Pestera face parte din cel mai fascinant sistem carstic din Muntii Apuseni.

Paraul Tinoasa, ce izvoraste din dealul Tinoasa este inghitit de Ponorul Tinoasa, strabate Pestera Ciur-Izbuc, dupa iesirea din pestera primeste paraul Ciurului si patrunde in Pestera Ciur-Ponor. Dupa un parcurs subteran de 15 km iese la suprafata prin Izbucul Toplitei de Rosia.

Pestera Ciur Izbuc se desfasoara pe 2 nivele. Nivelul superior are o lungime de 605 m, iar nivelul inferior cu galeria activa 425 m.

Pestera este importanta nu doar din punct de vedere turistic, ci si din punct de vedere arheologic si stiintific, aici fiind gasite peste 400 de urme ale omului preistoric.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Remetea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Ciur Izbuc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.