Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera cu Apa din Bulz-Valea Iadului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bulz-Valea Iadului, Romania precum: adresa Pestera cu Apa, cum ajung la Pestera cu Apa, program Pestera cu Apa, preturi Pestera cu Apa, poze Pestera cu Apa, localizare pe harta Pestera cu Apa si alte detalii Pestera cu Apa.

  • Locatie: Bulz-Valea Iadului, Bihor, Romania

Pestera cu apa de la Bulz se afla in comuna Bulz, judetul Bihor prima cartare fiind facuta in anul 1944.

Pestera are o lungime de 548 metri fiind strabatuta de un curs de apa cu caracter permanent al carui debit prezinta mari fluctuatii.

Prima incapere spatioasa a pesterii are o lungime de 13 metri si nu este accesibila decat cu barca de cauciuc din cauza apei provenite de la o cascada inalta de 2 metri.

Apoi se intalneste Cascada II, cu o inaltime de 3 metri, urmata spre vest de un sector inalt de 8—10 metri. Dintr-un punct aflat la circa 100 metri de la intrare, galeria se largeste usor pana la 5—6 metri latime iar cursul de apa se transforma intr-un lac de peste 2 metri adancime.

La capatul lacului se afla Cascada III, inalta tot de 3 metri iar pe pereti se pot distinge semne din secolul al XIX-lea.

La iesirea din pestera a existat pana in anul 1940, o moara taraneasca si un joagar de apa al caror amplasament se mai observa si astazi.

Apele din pestera provin din depresiunea de captare carstica de la Ponoare, unde se pierd prin Ponorul Vaii Ponorului, Ponorul Vaii Bradestilor sau a Vaii Popii, respectiv prin Pestera Cociului, Ponorul din Ses sau Ponorul Pais si Ponorul Vaii Stiorjului si din Sancuta.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bulz-Valea Iadului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera cu Apa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ica
Valea Draganului, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ica

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Bulz-Valea Iadului