Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Dalma cu Brazi din Campu lui Neag, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campu lui Neag, Romania precum: adresa Pestera Dalma cu Brazi, cum ajung la Pestera Dalma cu Brazi, program Pestera Dalma cu Brazi, preturi Pestera Dalma cu Brazi, poze Pestera Dalma cu Brazi, localizare pe harta Pestera Dalma cu Brazi si alte detalii Pestera Dalma cu Brazi.

  • Locatie: Campu lui Neag, Hunedoara, Romania

Pestera Dalma cu Brazi este situata in muntii Retezat, pe versantul stang al Scocului Mare, parau tributar Jiului de Vest.

Accesul catre pestera se face din localitatea Campul lui Neag. Intrarea triunghiulara a pesterii este strajuita de un palc falnic de brazi, de unde a venit si denumirea pesterii.

Pestera are o lungime de 226 m si un caracter usor descendent, din acest motiv apa este prezenta in mare parte din galeriile si salile sale.

Sectoarele posesoare de atractii turistice apar in partea terminala, unde spatiul se largeste in Sala Bazinului Mare, numita astfel din cauza lacului temporar cantonat intr-o depresiune a planseului. In marginea lui se insira grupuri de speleoteme din clasa stalagmitelor si scurgerilor calcitice. Acest tronson al pesterii se incheie in Funda tura cu Argila, respectiv intr-o fisura impenetrabila.

In Sala Bazinului Mare ajunge singura ramificatie a cavitatii alcatuita dintr-o galerie ascendenta, frumos si variat ornamentata cu stalactite, stalagmite, gururi. Intalnim, de asemenea, resturi scheletice ale fostului ei locatar Ursus spcreleus, precum si un alt lac temporar, numit de aceasta data Bazinul Mic.

Nu prezinta dificultati mari de parcurgere. Ca echipament sunt necesare cizmele de cauciuc si lanterne sau lampi cu carbid.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campu lui Neag, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Dalma cu Brazi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.