Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Dambovicioara din Dambovicioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dambovicioara, Romania precum: adresa Pestera Dambovicioara, cum ajung la Pestera Dambovicioara, program Pestera Dambovicioara, preturi Pestera Dambovicioara, poze Pestera Dambovicioara, localizare pe harta Pestera Dambovicioara si alte detalii Pestera Dambovicioara.

  • Locatie: Dambovicioara, Arges, Romania

Pestera Dambovicioara este situata in partea de sud a Masivului Piatra Craiului, in versantul stang al vaii Dambovicioara (afluent al Dambovitei), la 1 km nord de satul Dambovicioara, judetul Arges. Pestera s-a format datorita actiunii apelor paraului Dambovicioara, care au taiat in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului.

Este o pestera calda, cu o tempreatura de 10 – 12 grade Celsius si cu o umiditate moderata. Pestera este “uscata”, paraul care a generat-o avand acum o alta albie. In interior se leaga de exterior printr-un horn inalt de 10 m, care furnizeaza un slab curent de aer.

Pestera Dambovicioara este formata dintr-o galerie unica, cu o lungime totala, de 555 m. Desi aceasta lungime este incomparabil mai mica fata de alte pesteri din Romania, Pestera Dambovicioara este cea mai lunga din zona, relieful si natura rocilor nefiind propice galeriilor de mari dimensiuni.

Galeria are latimi ce variaza intre 3-4 m si inaltimi de 4-5 m, cu putine ramificatii, de dimensiuni mici. Dupa 150 m de la intrare, galeria se ingusteaza foarte mult.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dambovicioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Dambovicioara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Conacul Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Conacul Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.