Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera de la Podul Natural Ponoare din Baia de Arama, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia de Arama, Romania precum: adresa Pestera de la Podul Natural Ponoare, cum ajung la Pestera de la Podul Natural Ponoare, program Pestera de la Podul Natural Ponoare, preturi Pestera de la Podul Natural Ponoare, poze Pestera de la Podul Natural Ponoare, localizare pe harta Pestera de la Podul Natural Ponoare si alte detalii Pestera de la Podul Natural Ponoare.

  • Locatie: Baia de Arama, Mehedinti, Romania

Pestera de la Podul Natural Ponoare este denumita si Pestera de la Cracu Muntelui, Pestera de la Ponoare sau Pestera de la Podul de Piatra. Ea este situata in perimetrul comunei Ponoarele, in Dealul Cracul Muntelui, la o altitudine de 365 m si are o lungime de 633 m. Apele Zatonului sunt responsabile si de cele doua guri ale pesterii, una de intrare, cealalta de iesire.

Din galeria principala pleaca doua culoare mai mici, dintre care unul detine un sorb de 6 m si se termina cu un put de 17,60 m adancime, prin care pestera se umple sau se goleste de apa, in functie de nivelul apei Zatonului, iar cand nivelul este scazut, se pot auzi in adancime, zgomotele apei.

In Galeria Fosila se gasesc stalactite tubulare, tot aici existand si conditii propice pentru dezoltarea faunei specifice pesterilor.

Vizitarea pesterii necesita echipament de protectie si pentru iluminat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia de Arama, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera de la Podul Natural Ponoare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.