Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera de la Romanesti din Romanesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Romanesti, Romania precum: adresa Pestera de la Romanesti, cum ajung la Pestera de la Romanesti, program Pestera de la Romanesti, preturi Pestera de la Romanesti, poze Pestera de la Romanesti, localizare pe harta Pestera de la Romanesti si alte detalii Pestera de la Romanesti.

  • Locatie: Romanesti, Timis, Romania

Pestera Romanesti este situata in sud-estul satului Romanesti, pe versantul stang al Vaii Farasesti din Muntii Poiana Rusca. Este o pestera mijlocie cu dezvoltarea totala de 1.450 m, dispusa orizontal pe 3 nivele.

Intrarea este lata de 9,5 m si inalta de 2 m, fapt ce permite o iluminare difuza pana la circa 70 m.

Pestera de la Romanesti este renumita pentru acustica deosebita si concertele ce se organizeaza aici ocazional.

Sala Liliecilor este sapata in brecie tectonica, lucru rar intalnit la pesterile din tara noastra si adaposteste o colonie permanenta de lilieci.

Primele cercetari speologice din Pestera Romanesti au fost realizate in secolul XIX de T. Orthmayr, mai exact in anul 1872, cand au fost scoase la iveala oase de urs de caverna si obiecte provenind de la o asezare neolitica: un depozit de cereale, ceramica apartinand culturilor de Tisa si Cotofeni, precum si o vatra reconstituita ulterior si expusa la Muzeul Banatului din Timisoara.

Inca din anul 1984 Asociatia Speologica Spoetimis organizeaza in Sala Concertelor din Pestera Romanesti o serie de concerte la care au participat nume cu rezonanta, precum: Filarmonica Banatul, Stefan Ruha, Kathleen Evans, Alexandra Gutu, Gabriel Croitoru, Corala “Sabin Dragoi”, grupurile “Bega Blues Band”, “Survolaj”, “Nightlosers”, “Cargo”, “Celelalte Cuvinte”, “Implant Pentru Refuz” si “Zdob si Zdub” care au adus in Pestera Romanesti un numar record de 2.000 de spectatori.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Romanesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera de la Romanesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.