Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera din Gruiul Jderului din Remeti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Remeti, Romania precum: adresa Pestera din Gruiul Jderului, cum ajung la Pestera din Gruiul Jderului, program Pestera din Gruiul Jderului, preturi Pestera din Gruiul Jderului, poze Pestera din Gruiul Jderului, localizare pe harta Pestera din Gruiul Jderului si alte detalii Pestera din Gruiul Jderului.

  • Locatie: Remeti, Bihor, Romania

Pestera Jderului (Pestera din Gruiul Jderului) este localizata in limitele administrative ale satului Remeti, comuna Bulz si este situata in bazinul superior al vaii omonime, afluent de stanga a Vaii Lesului ce apartine Bazinului hidrografic al vaii Iada.

A fost descoperita de catre un grup de speologi amatori, condus de L. Csoltko, de la C.S.A. Cluj-Napoca, in anul 1977, fiind considerata de acestia ca cea mai frumoasa pestera din bazinul Vaii Iada.

Pestera Jderului prezinta doua intrari: prima intrare este situata la circa 15 m diferenta de nivel de talvegul vaii, iar a doua se face printr-un aven. Morfologia majora a pesterii este reprezentata de doua nivele fosile, unite intre ele, din loc in loc, printr-o serie de praguri si spatii mai largi care ar putea fi numite „sali de confluenta".

In sectorul final, galeria principala este drenata de un mic curs de apa. In ceea ce priveste morfologia de detaliu, aceasta este reprezentata de o mare varietate de formatiuni stalagmitice, depozite aluvionare si cateva aglomerari de blocuri de prabusire.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Remeti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera din Gruiul Jderului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ica
Valea Draganului, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ica

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.