Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Dubova din Dubova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dubova, Romania precum: adresa Pestera Dubova, cum ajung la Pestera Dubova, program Pestera Dubova, preturi Pestera Dubova, poze Pestera Dubova, localizare pe harta Pestera Dubova si alte detalii Pestera Dubova.

  • Locatie: Dubova, Mehedinti, Romania

Intrarea Pesterii Dubova se deschide in versantul stang al Cheilor Nerei la 220 m altitudine si 33 m deasupra raului.

De la Cantonul Damian se merge in amonte pe malul stang al raului pana la confluenta cu Ogasul Porcanului si in continuare inca 140 m, pana in dreptul abruptului calcaros in care se zareste, printre arbori, gura principala suspendata in perete la mai bine de 20 m inaltime.

Pestera este fosila, ascendenta si totalizeaza 384 m de galerii si sali. Ea a fost sapata in cea mai mare parte pe fete de strat de catre apele de infiltratie care formau in trecut un curs de apa temporar ce drena galeriile sistemului principal.

Dintre galeriile si salile ce se impun atentiei turistilor sunt de retinut Galeria Miniaturilor, din imediata apropiere a intrarii (cu o desfasurare arcuita catre faleza versantului, oferind astfel a doua intrare in subteran), Sala Liliecilor, numita astfel dupa colonia de rinolofi gazduita, Sala Fagurilor, unde coeficientul de concretionare, mai ridicat, este materializat in crustele si barajele de tip gur ale planseului, Sala Argilelor concretionate, situata in profunzimea cavitatii, al carei planseu, alcatuit frecvent din depozite de prabusire, este camuflat de stratele groase de argila amestecata cu calcitul depus de apele infiltrate, Galeria Emilian Cristea, mai ingusta si mai dificil de abordat etc. O nota distincta in peisaj o aduc, si aici, alternantele frecvente de calcare si silexuri.

Pestera este situata in perimetrul ocrotit al rezervatiei Cheile Nerei – Beusnita. Pestera se recomanda numai turistilor antrenati, condusi de un speolog. Accesul in Galeria Emilian Cristea, Galeriile in „V” si in Galeria Alunecoasa necesita pitoane, carabiniere si coarda, deci tehnica alpina ; prin urmare aceste galerii trebuie evitate de turisti, ele fiind indicate numai speologilor amatori.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dubova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Dubova?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.