Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Ferice din Buntesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Buntesti, Romania precum: adresa Pestera Ferice, cum ajung la Pestera Ferice, program Pestera Ferice, preturi Pestera Ferice, poze Pestera Ferice, localizare pe harta Pestera Ferice si alte detalii Pestera Ferice.

  • Locatie: Buntesti, Bihor, Romania

Pestera Ferice este situata in masivul calcaros Magura Ferice din partea ves­tica a Muntilor Bihorului. La Pestera Ferice se poate ajunge pe o poteca ce iese din satul Ferice, strabate o padure, trece prin grohotisuri si incepe să urce pe langa moara din satul Ferice, langa un izbuc. Aceasta se afla la altitudinea de 410 m.

A fost cunoscuta de turisti inca din secolul XIX, prima descriere a ei datand din 1863. Multa vreme a fost cunoscuta cu lungimea de 260 m, doar in 1982 a ajuns la lungimea de 2900 m. Dupa intrare urmează un tronson incomod.

Dupa un taras se ajunge in galeria principala mai larga si inalta. Dupa primii 40 m este o nisa in stanga. Aici se pot observa mici gururi, care sunt de fapt niste bazinase formate din calcit, pline cu apa.

Pestera are o galerie activa de dimensiuni mari (7-8 m latime si 9-10 m inaltime). Apa din galeria principala se pierde in pestera si reapare prin izbucul de sub gura pesterii.

Cavemamentul impunator este, de altfel, prin­cipala insusire atractiva a Pes­terii Ferice. Speleotemele sunt rare, curgerile parietale si sta­lagmitele cuibarindu-se in intrandurile pesterilor, acolo unde fisurile rocii au permis apelor meteorice, incarcate cu CaCO3, sa patrunda in golul subteran deja sculptat.

Mai bine reprezentat este relieful de origine corozivo-eroziva, ce imbraca forma nivelurilor si politelor. Desfasurarea lor pe verticala este pusa in evidenta de succesiunea largirilor si in­gustarilor, explicate prin osci­latii ale intensitatii proceselor morfogenetice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Buntesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Ferice?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Haus am Berg
Vartop, Bihor

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Haus am Berg

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.