Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Gaura Turcului din Cuptoare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cuptoare, Romania precum: adresa Pestera Gaura Turcului, cum ajung la Pestera Gaura Turcului, program Pestera Gaura Turcului, preturi Pestera Gaura Turcului, poze Pestera Gaura Turcului, localizare pe harta Pestera Gaura Turcului si alte detalii Pestera Gaura Turcului.

  • Locatie: Cuptoare, Caras-Severin, Romania

Pestera Gaura Turcului se afla langa Resita, judetul Caras Severin si mai este cunoscuta cu numele de Pestera Sodol sau Pestera Cuptoare.

La intrarea in pestera se gaseste un zid medieval cu o lungime de 5 metri, construit din piatra de rau si mortar. Legenda spune ca populatia satului Cuptoare s-a ascuns aici de turci. Acestia, in incercarea de ai scoate afara pe localnici, au construit zidul la intrarea in pestera si au facut focul in asa fel incat fumul sa intre in pestera pentru ca satenii sa fie obligati sa iasa afara.

Pestera Gaura Turcului este o pestera calda si umeda, lipsita de curenti de aer. Prezinta un interes deosebit pentru fauna cavernicola.

Lungimea pesterii este de 438 metri, devoltandu-se pe fete de strat si pe diaclaze.

Galeriile sunt denumite astfel: Principala, Ascunsa, Descendenta. Pestera este slab concretionata, cu stalactite, scurgeri parietale simple si crusta stalagmitica.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cuptoare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Gaura Turcului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.