Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera Ialomitei din Moroieni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moroieni, Romania precum: adresa Pestera Ialomitei, cum ajung la Pestera Ialomitei, program Pestera Ialomitei, preturi Pestera Ialomitei, poze Pestera Ialomitei, localizare pe harta Pestera Ialomitei si alte detalii Pestera Ialomitei.

  • Locatie: Moroieni, Dambovita, Romania

Pestera Ialomitei se afla la 10 km de izvoarele raului Ialomita, in muntele Batrana, la o inaltime de 1660 m. La Pestera Ialomitei se ajunge pe drumul de la cabana Bolboci, inconjurand lacul cu acelasi nume, trecand prin Cheile Tatarului. La intrarea in pestera se afla manastirea Pestera Ialomitei, construita in anul 1993, care se poate vizita. Grota pesterii se poate vizita intre orele 9-17, in grupuri de cel putin 4 persoane. Pestera se intinde pe o suprafata de 480 m iar traseul dureaza cel putin 30 minute.

Prima sala a pesterii a fost denumita dupa voievodul Mihnea. A doua incapere este numita Galeria Pasaj, urmata de salile Decebal si Sfanta Maria (denumita astfel datorita asemanarii unei concretiuni cu statueta Maicii Domnului). Cea mai mare incapere a pesterii este Sala Ursilor, unde au fost descoperite oseminte de urs de caverna.

Galeria Fundul Pesterii este urmata de Galeria Apelor si Altarul, incapere ce este deschisa pentru vizitatori. Sala Altarul si-a capatat denumirea datorita stalactitelor pozitionate precum un altar de biserica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moroieni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera Ialomitei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Briza de Munte
Bran, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Briza de Munte

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.