Vizualizezi pagina obiectivului turistic Pestera La Adam din Targusor, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targusor, Romania precum: adresa Pestera La Adam, cum ajung la Pestera La Adam, program Pestera La Adam, preturi Pestera La Adam, poze Pestera La Adam, localizare pe harta Pestera La Adam si alte detalii Pestera La Adam.

  • Locatie: Targusor, Constanta, Romania

Pestera La Adam este situata in Gura Dobrogei, aflandu-se in topul pesterilor cu cea mai mare valoare istorica din Europa.

Importanta stiintifica a acestei pesteri a inceput sa fie studiata in anul 1995, ca urmare a descoperirii a cinci piese de piatra cioplita apartinand altarului inchinat zeului Mitras, identificat cu Zeul Luminii si a descoperirii unor roci care prezentau forme de eroziune, ce au revelat resturi de fosile.

Pestera La Adam face parte din Rezervatia Speologica Pestera La Adam, ce aduce un aport informational valoros paleologiei si arheologiei. Pe o suprafata de 5 ha au fost identificate 60 de specii de mamifere cuaternare si 80 de specii de fosile jurasice. Cea mai importanta piesa a pesterii este un molar care a fost identificat ca apartinand lui Homo Sapiens Fossilis, care locuia aceste meleaguri cu 100.000 de ani i.e.n. De asemenea, aici au fost descoperite specii de troglobionte si chiroptere.Accesul la pestera se face din DN 2 Constanta – M. Kogalniceanu (25 km), apoi pe DJ 222 M. Kogalniceanu – Targusor (11km) – localitatea Gura Dobrogei (pe drumul local pietruit).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targusor, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Pestera La Adam?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.